Med åtte mål og kort i begge farger var kampen en innholdsrik affære. Etter tre strake 1-1-kamper etter ferien ble det i så måte helt andre boller i søndagens bortekamp mot Notodden.

KALDDUSJ

Allerede etter ti minutter ledet telemarkingene 2-0. Martin Trøen trodde han reduserte etter 25 minutter, men scoringen ble annullert av dommertrioen. Ikke så mange andre enn kamplederne forstod hvorfor, men det så ut til at de markerte for armbruk.

- Det er håpløst. Det hadde aldri vært blåst straffe om situasjonen var omvendt, sa Martin Trøen til Eurosport Norge i pausen.

Få minutter senere reduserte Eric Kitolano for Jessheim-laget. Midtbanespilleren med fortid i Notodden gikk gå og gå med ballen før han klinket til fra tjue meter. Ballen lurte seg forbi Notoddens keeper, men Kitolano dempet jubelen i respekt for sitt gamle lag.

UTVISNING OG TRØEN-MÅL

Snaut ti minutter før sidebytte ble Kisa redusert til ti mann. Kisa-stopper Emmanuel Troudart ble i overkant interessert i shortsen til Notodden-spiss Erlend Hustad. Troudart, som allerede hadde gult kort, ble med det sendt av banen. Da frisparket fra Martin Brekke suste opp i vinkelen så oppgaven vanskelig ut for de gulgrønne.

Rett før pause fikk imidlertid Martin Trøen lønn for strevet. Mats-Andre Kaland sendte Trøen lekkert alene med keeper, og eidsvollingen satte inn sitt første mål i Kisa-drakta.

– Vi spiller og Notodden scorer, lød Kisa-trener Vegard Skogheims kontante oppsummering av førsteomgangen overfor Eurosport.

ABSHIR SCORTE IGJEN

Somalieren har gjort det flere ganger bare i år. Å komme inn fra benken for å score sårt trengte mål har etterhvert blitt en spesialitet for Ciise Abshir. Denne kampen var intet unntak. I pausen ble han byttet ut for høyreback Nikolas Walstad, men tok plass på topp. Etter et lite kvarter la Jan Tore Amundsen, også han eks-Notodden, inn fra venstre. Hjemmelagets keeper fomlet med ballen, og Abshir satte nådeløst inn 3-3. Kun få minutter senere headet Erik Midtgarden hjemmelaget tilbake i ledelsen, før André Bakke fastsatte resultatet til 5-3 på overtid.

– OMSETTER IKKE GOD FORM TIL SEIER

– Det ble vanskelig etterhvert. Vi får en mann utvist, men kommer tilbake til 3-3. Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med at vi taper kampen og slipper inn fem mål. Likevel syns jeg moralen er god, og vi er egentlig i god form,vi får ikke omsatt det til seier i kampene for tiden, sa Kisa-trener Vegard Skogheim til tv-kanalen etter kampslutt.

– Spillet vårt ellers synes jeg er helt ålreit sett i betraktning av at vi spiller med ti mann, sa Vegard Skogheim, som i likhet med Trøen forstod lite av det annullerte målet.

– Hvis det skal dømmes mot angrepsspillere i slike situasjoner blir det mye frispark.

PS: Ull/Kisa mister Nicolay Solbergs tjenester i tiden fremover. Kantspilleren forlot banen i forrige hjemmekamp, med store smerter i kneet.

– Resultatet av MR-undersøkelsen viser at det er et totalt avrevet leddbånd i kneet, så får man se hvordan rehabiliteringen går, sier Ull/Kisas fysioterapeut Vegard Knutsen, til klubbens hjemmesider.

Christian Aas og Ole Andreas Nesset ventes tilbake i trening om noen få uker, skriver de videre. Også Herman Henriksen har fått en smell i låret, men det er uklart hvor alvorlig denne skaden er.

Kampfakta

 • OBOS-ligaen
 • Notodden - Ullensaker/Kisa 5-3 (3-2)
 • Idrettsparken KG Notodden, 575 tilskuere
 • Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL
 • Mål:
 • 1-0 5. min.: Gaston Godlief Salasiwa
 • 2-0 11. min.: Martin Strange
 • 2-1 29. min.: Eric Kitolano
 • 3-1 38. min.: Martin Brekke
 • 3-2 44. min.: Martin Trøen
 • 3-3 58. min.: Ciise Aden Abshir
 • 4-3 65. min.: Erik Midtgarden
 • 5-3 90. min.: André Bakke
 • Gule kort: Emmanuel Troudart, Ciise Aden Abshir, Kristoffer Normann Hansen, Ull/Kisa. Calvin Mac Intosch, Notodden.
 • Rødt kort: Emmanuel Troudart (to gule), Ull/Kisa.
 • Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Nikolas Walstad (Ciise Aden Abshir fra 46., Ole Kristian Langås fra 80.), Morten Sundli, Emmanuel Troudart, Jan Tore Amundsen – Truls Jørstad (Espen Garnås fra 39.), Martin Torp, Eric Kitolano, Kristoffer Normann Hansen, Mats-Andre Kaland – Martin Trøen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.