• PAKKER: Inger Martine Jacobsen pakker til hun og resten av Ull/Kisa-troppen skal på treningsleir til Marbella, Spania.
  • SJEKKLISTE: Inger Martine Jacobsen går over skolistene sammen med arrangementsansvarlig Inger-Helen Larsen.
  • – ARTIG: – Jeg synes jo det er artig. Ellers hadde jeg ikke vært her, sier jubilanten.

– Det hender jeg er barnevakt, for det er jo så mange av spillerne som har unger. Det er artig det, å ha masse «barnebarn», sier Inger Martine Jacobsen og smiler.

Materialforvalteren til Ull/Kisa blir som oftest redningen de gangene spillerne har to treninger om dagen.

– Når mødrene ikke kan passe så tar jeg dem. Da er vi her på stadion, triller turer eller finner på litt av hvert, sier hun.

Foreldrene trenger neppe å bekymre seg for at barna er dårlig kledd. Dette er Ingers 10. sesong som materialforvalter for A-laget, hvor hun blant annet har ansvar for alt av bekledning. Og før epoken på A-laget var hun materialforvalter for hele barneavdelingen i klubben.

DEN TRAVLESTE TIDEN

– Jeg synes jo det er artig. Ellers hadde jeg ikke vært her, sier Inger om jubileet.

– Det er en god stund, det er jo det. Og på våren er det bestandig mye å gjøre. Jeg har ofte tenkt at jeg ikke kommer til å få alle klærne klare i tide, sier Inger.

Det er på denne tiden materialforvalteren bestiller drakter og treningstøy til alle spillerne på A-laget. I tillegg til A-lagsansvaret ordner hun også draktene til alle de øvrige spillerne i klubben.

– Det blir om lag 1000 drakter, sier hun.

Logistikken er en utfordring i seg selv, en annen er at Inger trykker alt av logoer, navn og numre selv.

– Da alle de små også skal ha tøy blir det en kabal jeg må få til å gå opp, sier Inger.

GAMLE MINNER

Rundt samme tid som Ull/Kisa tok steget opp i toppfotballen flyttet klubben til sin nye stadion. Under Ingers tiårsperiode på A-laget, med stor utvikling i fasiliteter og forhold, har hun de sterkeste minnene fra gammelt av.

– Jeg savnet den gamle stadion en stund. Det var noe spesielt med den og det gamle materialrommet vi hadde der. Det var flott å komme hit, men også uvant. Men vi har det jo mye finere her, sier Inger.

Også den sportslige biten har forandret seg stort mens Kisa har avansert oppover i divisjonssystemet.

– Jeg er også interessert i fotball. Jeg synes det er artig, men klarer ikke å følge det like tett som de andre her. På bussturer snakker de om hvem som scoret målet i en vanlig seriekamp i 82. Der er ikke jeg. Men jeg synes det er artig å se på at vi spiller bra, det liker jeg, sier Inger, som har plass på benken under kamper.

SPRELL PÅ TUR

A-laget skal spille treningskamp mot Kongsvinger i LSK-hallen på fredag. Så skal troppen tilbringe neste uke på treningsleir i Marbella. I disse dager driver Inger med pakkingen for hele troppen. Gjennom alle sine sesongoppkjøringer har Inger vært med på mange slike sydenturer. I tillegg til klesansvaret pleier hun også å være sjåfør i utlandet. Ellers synes hun spillerne klarer seg godt på egen hånd.

– Det er vel alltids noen som finner på noe sprell, men gutter er gutter og litt artig må de få lov å ha det. De oppfører seg pent og det er fine gutter å ha med på tur, sier Inger.

Hun jobber også i Posten og bruker vinterferien sin på å være med Kisa på den spanske solkysten.

– Det er mye jobb så det blir ikke så mye ferie. Det er to treningsøkter om dagen, men så spiller vi ofte kort på kveldstid. Ellers er gutta mye opptatt med sitt, så jeg får også tid til meg selv og kan slappe litt av, sier Inger.

LES OGSÅ: Går for navnebytte i Ull/Kisa

LES OGSÅ: Ble første Ull/Kisa-løper med egen norgesrekord 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.