Torbjørn Sæther har vært aktiv i skøytemiljøet i en årrekke. Selv om han er pensjonist er han fortsatt aktiv, og har sørget for at Setertjernet er disponibel som skøytebane. Både til eget og andres bruk.
- Det er jo litt jobb, men veldig moro, forklarer Sæther, som også har fått litt hjelp av andre til å holde orden på banen.
Han forteller at det ikke har gått med så altfor mange timer til å holde isen ved like i løpet av vinteren, og synes det er fint å ha noe å gjøre.

HÅPER DET BLIR MANGE PÅMELDTE

Sæther forteller at de håper det blir en 20-25 påmeldte under søndagens løp.
- Det vil nok være noen av de gamle som stiller, forklarer han.
I tillegg til en del lokale løpere, kan det ifølge Sæther også hende at det kommer noen fra Raufoss, Gjøvik og Oslo.
Han skal selv delta i løpet, og har ikke noe å utsette på formen.
- Formen er bra den, bekrefter han.
LES OGSÅ: - Lyrikk, blues og skøyter. Det kan ikke bli bedre

IKKE BEKYMRET

Det er meldt om snøvær både fredag og lørdag, men skøyteklubben er forberedt på en eventuell måkejobb hvis snøfallet dekker til den ferdig måkte banen.
- Nå er det ikke noe som skal stoppe oss, konstaterer Sæther.
Det blir fort en del minusgrader oppe ved tjernet, og det er planer om å tenne bål og servere varmt drikke, slik at det er mulig å holde varmen.
- Det er mye triveligere her enn nede på Myrher, forklarer Sæther.
Han forteller at det fort blir kaldt å gå på skøyter når gradestokken bikker en tolv-tretten minusgrader.
- Hvis det blir for kaldt, får arrangementet gå raskt, sier Sæther.

- ALL ÆRE TIL TORBJØRN

Mariann Dønnum er leder i Eidsvold Turn Skøyter. Hun er full av lovord om den innsatsen Sæther legger ned for at klubben skal kunne benytte seg av en fullverdig langdistansebane.
- Dette er det tredje året han har måkt og ordnet med vedlikehold, sier Dønnum, som ikke legger skjul på at det har vært problematisk å få til is på Myrher de siste årene på grunn av mildvær.

HÅPER MANGE KOMMER

Dønnum forklarer at klubben har jobba for å få eidsvollingene mer bevisst på at det er mulig å benytte seg av skøytebanen.
- Det er egentlig helt fantastisk at vi har en bane som det er mulig å bruke nå, sier hun, og påpeker at det har vært helt umulig å få til isen før i januar de siste årene.
Hun er derfor svært glad for at klubben har ildsjeler som stiller opp, og håper at det er mange som tar turen opp til Setertjernet på søndag.
- Det vil være et trimløp, og publikummere som ønsker det kan selvsagt ta med skøyter, å stå etter at løpet er ferdig, sier hun.
SE VIDEO: Eidsvold Turn Skøyter på jakt etter nye medlemmer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.