Det var bloggen lokalfotballen.blog som først publiserte en video fra mandagens G16-kamp mellom Sørumsand 3 og Kløfta 2 der en trener fra Kløfta dyttet dommer Inge Olav Seth. Der kan også videoen sees i sin helhet.

- UBEHAGELIG

- Det er ubehagelig og selvfølgelig trist når trenere gjør sånt mot klubbdommere, sier Seth til EUB.

53-åringen er også dommeransvarlig i Sørumsand og sier det var tilfeldigheter som gjorde at det var ham selv og ikke en unggutt på 16-17 år som dømte kampen.

- Det var bare flaks at jeg steppet inn. Dette er mest trist og føyer seg inn i rekken av episoder mot dommere, og gjerne yngre dommere. Nå er ikke jeg akkurat ung og jeg tåler dette, men det hadde vært ille om det hadde vært en yngre dommer. På generelt basis er dette bekymringsfullt, sier Seth.

Saken er rapportert og til behandling i Akershus fotballkrets, og dommeren ønsker derfor ikke å si så mye mer om detaljene rundt selve episoden, annet enn at han ble dyttet og at kampen ble avbrutt.

- ALVORLIG

Ifølge Kløfta fotball-leder Kjetil Kokkim ønsker treneren ikke å uttale seg om saken til media. Kokkim sier at han derfor uttaler seg på vegne av hele klubben.

- Dette er en sak som vi i Kløfta fotball ser særdeles alvorlig på. Det er overhode ikke en oppførsel som er i samsvar med de verdiene Kløfta IL eller Kløfta fotball står for. Vi har fulgt opp saken ovenfor fotballkretsen og har også vært i dialog med Sørumsand. I tillegg følger vi opp denne aktuelle treneren, og har hatt møter med han og telefonsamtaler og ivaretar han på en best mulig måte. Så må vi avvente rapporten fra Akershus fotballkrets, sier Kokkim.

Dommerkonsulent Trond Ivar Døvle i Akershus fotballkrets sier at de ikke ønsker å kommentere saken mens den er under behandling.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.