- Det er litt isete noen steder, men bakken er bra. Den var enda bedre torsdag, og er selvsagt mye bedre enn ingenting, sier en jentegjeng fra Hurdal som bruker juleferien sin i skisenteret.

Allerede torsdag var de på plass, og så sant det er snø nok, kommer de til å bruke mest mulig tid i skisenteret i tiden som kommer.

- Vi er her fordi det er gøy, og vi står bare på twintipski eller snøbrett, sier de.

VARIERT

Foreløpig er det Familiebakke 2 som er åpnet for skiglede, men med en gang det blir mer snø eller kaldt nok til å holde snøkanonene i gang, åpnes flere traseer. Eier Paal-Mogens Furuseth er på plass i anlegget, og sammen med staben sørger han for å holde hjulene i gang.

- Akkurat nå flytter vi og tørker vannslanger til snøkanonene. Det var veldig isete her forrige dagen, og derfor var vi forsiktige med å invitere de minste hit. Men vi har produsert mye snø og nå er forholdene gode, påpeker han.

Familiebakke 1 som ligger til venstre for 2, har et godt lag snø allerede.

- Kommer det ett snøfall, så åpner vi den bakken også. Både den og andre traseer har blitt utvidet med 15 meter i bredden, så du kan si vi har lagd et lite problem for oss selv. Nå er det mye mer bakke å dekke med snø enn før, smiler han.

LES OGSÅ: Gir gratis skikort til barn

FERIE

På vår lille rundtur i bakken fredag, møtte vi også Serine Moltzau, Hurdal-jenta som går på NTG på Lillehammer. Hun er førsteårs FIS-løper, og har to ferske topp-30 plasseringen denne sesongen. Men ferie eller ikke, hun var på plass i bakken.

- Jeg synes det er veldig bra forhold her nå. Særlig hvis man kommer tidlig på dagen, sier hun.

- Får du trent noe mens du er her, eller blir det bare kosekjøring?

- Jeg prøver å tenke teknikk. Målet mitt i år er å komme ned på 60 FIS-punkter. Per i dag har jeg 80 punkter i slalåm, så det går den riktige vegen, smiler hun.

PLANER

Furuseth har store planer med skibakken sin. Siden han og kona Lise Kragset Furuseth tok over for noen år siden, har de endret mye i skianlegget.

- Her har vi fått hogd ut masse skog, lagt ned drenering og planert ut traseer. Og vi kommer til å utvide enda mer, og bare la det stå igjen noen granbusker hist og her. Dette kan bli et godt treningsanlegg for landslagsløpere etter hvert, sier han.

- Men så var det snøen da?

- Her i Hurdal, og særlig i den øverste delen av skianlegget som ligger på omtrent 550 høydemeter, er det gode snøforhold. I fjor måtte vi stenge bakken fordi det var lite snø i heisen, men oppe på toppen kan vi ha anlegget i gang til langt ute i mai måned. Og så lenge kanonene kan produsere snø, så skal de stå på, slutter han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.