Moen løp først på 14,63 i rundt to sekundmeter motvind på Jessheim friidrettsstadion. Men unggutten håpet på bedre tid i finalen. I fortsatt relativt sterk motvind klinket Moen til i finalen og løp på EM-kravet som er på 14,55 sekunder på 110 meter hekk. En solid prestasjon av Moen, som selv mener han har mer inne.
- Det er deilig å løpe kravet så tidlig og i disse forholdene. Da slipper jeg å stresse med å få til det. Får jeg 1,5 sekundmeter medvind nå, så gleder jeg meg til å løpe. Litt varmere vær blir bra, smiler Moen, som altså klarte EM-kravet for U18 allerede i sitt første ute-stevne for sesongen. EM går av stabelen i Georgia i juli.

HEKKEFESTIVAL

Ull/Kisa viet hele fredagskvelden til hekkeløperne, og utøverne kom fra fjern og nær; flere ankom sågar med fly.
- Vi har sett at hekkeløp på en måte er blitt stebroren når det er større stevner, så derfor ville vi vie et helt stevne til kun hekkeløp. Sprinterne får løpe finaler hele tiden, mens hekkeløperne ikke alltid er nok til det engang, sier Ull/Kisas Hans Jørgen Borgen, som forteller at Ull/Kisa bevisst har satset på hekk den siste perioden.
- Vi begynner å få fram en god del veldig gode hekkeløpere, sier Borgen.

LØP HEKK FOR FØRSTE GANG

En annen som imponerte på Jessheim fredag kveld var Victor Rosenlind fra arrangørklubben. 15-åringen hadde aldri løpt hekk tidligere, men løp to ganger fredag - og nærmer seg UM-kravet med stormskritt.
- Jeg har trent veldig mye hekk, men det har vært teknisk trening. Et fullt løp har jeg ikke løpt før forsøket her i dag, forklarer Rosenlind, som er i samme treningsgruppe som Marcus Moen i Ull/Kisa. Han forteller om et økt fokus på hekk i treningsgruppa.
- Vi har konsentrert oss mye om hekk i treningsgruppa, hvor blant annet Marcus er en del. Han har trent det veldig mye, så vi har hatt hekk nesten hver økt. Da har vi fått inn detaljene, forklarer Rosenlind, som gjerne søker mot UM-kravet på distansen - etter å ha løpt svært nærme fredag. Rosenlind løp på 16,74 i finalen - i motvind. UM-kravet i hans klasse er 16,50, en tid den rykende ferske hekkeløperen ser ut til å få inn i løpet av kort tid.
LES OGSÅ: Ull/Kisa med flere medaljer i stafett-NM: Til slutt kom gullet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.