De siste årene har Eidsvold Turns førstelag stukket av med seieren i romjulsturneringen i Eidsvollhallen. I år fikk de meget tøff kamp, og måtte se seg slått ut i semifinalen mot et kompislag. Mivers United, med EIF-spiller og assisterende trener Magnus Iversen i spissen, ble for tøffe i semifinalen. Etter seier på straffespark mot Turn 1, var Mivers klare for finale mot et annet kompislag.

ODALSGUTTER TIL TOPPS

Odølingene fra How I Met Your Mata var anført av 1.-divisjonsspiller Kent Håvard Eriksen, som til daglig spiller i Sandnes Ulf. 24-åringen med fortid fra Fuvo og Bournemouth ledet sitt lag helt til topps i en spennende finale mot Mivers United. Eriksens lag besto av Lars Petter Moss og Helge Helguson fra Frigg, Robin Edvardsen og Ole Andreas Nesset fra Eidsvold Turn, Jens Aas-Eng fra Sander IL, samt Ole Andreas' bror, Trond Nesset.

- Vi består av stort sett odalsgutter, og så har vi toppa det med meg fra Sandnes Ulf, smiler Eriksen til EUB etter finaleslutt. Han trivdes godt i Eidsvollhallen.

- Det var et veldig godt arrangement, og så er det fint for oss å kunne holde på formen i romjula. Vi er jo idrettsutøvere og vi ønsker jo å vinne, så når vi var i finalen så handlet alt om å vinne, smiler Eriksen, som gjerne tar turen også neste år.

IKKE BESTEMT SEG

Eriksens lagkamerat Ole Andreas Nesset er Turn-spiller - i hvert fall inntil videre. Sand-gutten sier han ikke har bestemt seg for hva han gjør sesongen 2016.

- Dette var morsomt. For min del var det tredje seieren på rad i romjulsturneringen, mens Robin Edvardsen har fire på rad. Det var moro å vinne med et annet lag enn Turn også, forteller Nesset.

Han har to på rad med Turn, mens seieren i år kom med gamle kompiser. Om han befinner seg i Turn også i 2016, får vi svar på i januar.

- Jeg har tenkt til å ta en avgjørelse i løpet av tidlig januar, sånn at jeg ikke lar noen vente for lenge, forteller Nesset, som både jobber og bor i Eidsvoll.

- Det har jeg i utgangspunktet tenkt til å fortsette med, avslutter Nesset.

SKUFFA FINALISTER

Mivers United og kaptein Magnus Iversen var skuffa etter finaletapet, men forklarer at han hadde en anelse om hvordan det skulle gå.

- Vi har 4. plass, 3. plass og nå 2. plass. Så det visste vi på forhånd. Det er et mønster her, så da vinner vi neste år, smiler Iversen.

- Det kjipe med finalen var at vi kom sent i gang. De har et par gode spillere, og da de var pigge, var de veldig gode, forteller «Mivers» selv. I finalen tapte Mivers Utd 5-2.

FORNØYD ARRANGØR

Med godt over 400 betalende og over 200 spillere, ser ikke interessen ut til å dale for arrangørklubb Eidsvold Turn. Roar Halvorsen var fornøyd med gjennomføringa søndag og mandag.

- To intense dager og litt tendenser til litt tøft spill, men ellers er det en bra turnering. Vi kommer helt sikkert til å stramme inn når det gjelder kjeftbruk på dommere. Men vi tok det fint inn igjen. Både kvartfinaler og semifinaler gikk fint for seg, forteller Halvorsen, som forteller om et høyere antall lag enn tidligere.

- Det er morsomt, og vi var 16 lag i herreklassen. Det tror jeg ikke det har vært på mange år, avslutter Halvorsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.