Hjemmelaget trykket på i nærmere 70 minutter før de fikk lønn for strevet. Riktignok mente Turn-leiren at Piotr Gawecki sendte de i føringen allerede etter ett minutt, men dommertrioen markerte ikke for scoring da polakken smalt ballen i tverrliggeren og ned.

Derimot var det gjestene fra Valdres som først kunne juble for scoring. Etter et snaut kvarter dunket Simen Høglien inn 0-1 via stolpen. Borteledelsen stod seg til pause, til tross for et massivt press fra blåtrøyene.

INNBYTTEREN UTLIGNET

- Jeg begynte å bli litt stressa ti-femten minutter uti andreomgang. Vi fortsatte å ha trua på eget lag og egne prestasjoner, og det hadde vi i dag, oppsummerer Turn-trener Joakim Dragsten. Trønderen satte inn Markus Furseth fra pause, noe som viste seg som et lurt trekk. Etter snaut 70 spilte minutter tente innbytteren håpet for hjemmefansen. Den tidligere Ull/Kisa-spilleren fikk ballen i beina inne i sekstenmeteren og banket inn utligningen.

- Det er klart det er gøy å komme inn å score. Jeg synes vi spiller en bra førsteomgang også, men vi får løfta spillere litt høyere i andreomgang, sier Markus Furseth.

KETSJUP-EFFEKT

Etter utligningen rant målene inn. Piotr Gawecki fikk to fortjente scoringer, før Thierry Dabove var sikker fra straffemerket. Minuttet før slutt var to andre innbyttere i fokus. Robin Hofer Dahl satte punktum med 5-1 etter fint forarbeid fra Sondre Rustad Rudi

- Kvalitetsmessig er jeg veldig fornøyd med bredden i troppen. Vi har atten mann der nesten hvem som helst kan starte en kamp, sier Joakim Dragsten, men understreker viktigheten av at de atten holder seg skadefri. Det er ikke all verdens kvantitetsmessig, men jeg synes vi jobber godt med skadeforebyggende tiltak, sier han.

GAWECKI VAR TURNS BESTE

Dragsten gjorde én endring på laget fra forrige kamp, 1-1-oppgjøret mot Kvik-Halden. Inn på topp fikk Piotr Gawecki sjansen fra start, og viste gjennom hele kampen at han vil starte flere kamper.

Polakken sa «wielkie dzięki” - mange takk – og svarte på tilliten med to scoringer og et stort antall målsjanser.

- Det viktigste er at vi får tre poeng. Da den første avslutningen min ikke ble godkjent ble jeg bare mer tent, sier den sympatiske polakken, før han smilende legger til: i andreomgang viste vi hvem som er ligaens beste lag.

Turn har nå tretten poeng og leder med det tabellen på bedre målforskjell enn Lørenskog. Neste kamp for Myhrer-laget er borte mot Skedsmo som står med to magre poeng etter fem kamper.

Kampfakta

Norsk Tipping-ligaen avd. 2

Eidsvold Turn – Valdres 5-1 (0-1)

Myhrer, 185 tilskuere

Dommer: Marius Bye, Aurskog-Høland

Mål:

0-1 14. min.: Simen Høglien

1-1 68. min.: Markus Furseth

2-1 71. min.: Piotr Gawecki

3-1 83. min.: Piotr Gawecki

4-1 86. min.: Thierry Dabove (str.)

5-1 89. min.: Robin Hofer Dahl

Gule kort: Peter Rusina, Markus Furseth, ETF. Dominic McGiveron, Ørjan Vilhelmshaugen, Robert Frydenlund Rabben, Valdres

ETF: Peter Rusina - Robin Edvardsen, Runar Heggestad, André Trandum Nordlie, Johan Kolbjørnsrud - Jon Erik Økland, Kristoffer Trandum Nordlie (Markus Furseth fra 46.) - Thierry Dabove, Jonatan Teigland (Robin Hofer Dahl fra 63.), Stian Teksum - Piotr Gawecki (Sondre Rustad Rudi fra 87.)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.