Alfhallen er en magnet for de beste skytterne i landet. Nå er en rekke landslagsskyttere flyttet til Ullensaker. Så mange av landets beste matchskyttere i rifle er bosatt i nærområdet at landslagsskytterne har faste treningskvelder i hallen!

- For oss skyttere er det ingen tvil. Det er Alfhallen som er årsaken til at vi har flyttet hit, sier Simon Kolstad Claussen til EUB. Han leide først en leilighet, men i fjor fant han ut at det var like greit å kjøpe den.

FLOTT ANLEGG

- Anlegget i Alfhallen er av meget høy kvalitet. Flere av oss var for en tid tilbake i Colorado i USA, som anses for å være nasjonalanlegget der borte. Alfhallen er ikke dårligere og er naturlig nok vårt nasjonalanlegg for rifleskyting, sier Kolstad Claussen.

Tidlig sist uke var det norske militærlandslaget på samling i hallen og da de var ferdig, var det duket for det sivile landslaget under ledelse av Espen Berg-Knutsen som brått og uventet måtte overta som landslagstrener. for kort tid siden.

LES OGSÅ: Flytter til Ullensaker for å skyte i Alfhallen

INNFLYTTERE

Stian Bogar er bosatt på Ekornrud med sin familie.

Odd Arne Brekne har skaffet seg leilighet i Ullensaker.

Simon Kolstad Claussen har kjøpt seg leilighet i kommunen.

Håkon Sørli, Daniel Sørli, Hanne Skarpodde og Kjell Aarskog er andre skyttere på høyt nivå som nå er bosatt i kommunen. Og de som ikke bor i Ullensaker, er bosatt i nabokommuner med

Øyvind Solbrekken Flatla har kjøpt hus i Ullensaker sammen med Andrea Wick. Andrea er tidligere NM-vinner i pistolskyting og hun satser nå på rifleskyting.

BLIR ABONNENT: Få tilgang til alt som publisere på eub.no

VIKTIG NÆRHET

- Nærheten til Alfhallen var helt avgjørende for at vi flyttet til Ullensaker, bekrefter Øyvind Solbrekken Flatla smilende.

- Jeg ønsket å satse på rifleskyting og med det behovet for trening vi har, når man er på landslaget, er det avgjørende å bo i nærheten av et slikt anlegg, sier han.

Solbrekken Flatla har full jobb som SAP-konsulent innen data.

Enorm trening er en forutsetning for å bli god. Odd Arne Brekne skyter cirka 5000 skudd hver eneste måned.

- Litt færre skudd blir det i intense konkurranseperioder, men jeg skyter nok 30000-40000 skudd i løpet av et år, sier Odd Arne Brekne.

NM er en av uttakskonkurransene med tanke på en OL-billett. Verdenscup i Rio i april og München i mai, er de andre store og viktige uttakskonkurransene.

LES OGSÅ: De første skuddene i Alfhallen

STORE INVESTERINGER

Alhallen er utstyrt med topp teknisk utstyr.

- Vi oppgraderte nylig utstyr for 600 000 kroner. Nå har vi en god del optiske skiver, som det heter. Det viktigste sammenlignet med tidligere er at de nye skivene er vedlikeholdsfrie. Det betyr mye når det skytes over 700 000 skudd i hallen i løpet av et år, sier Bergsvein Bårdstu i Kisen MSL.

- Hallen er dessuten viktig for mange andre enn landets beste skyttere, slår Bårdstu fast.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.