• VETERANER: Per Engh (85, t.v.) og Egil Bjerke (75) har begge deltatt i Langtrampen siden starten for 39 år siden.

Til tross for sterk sol og mange varmegrader satset løperne som deltok i det første løpet av den 39. utgaven av løpskarusellen Langtrampen for fullt helt fra start. Langtrampen-general Odd Blakkisrud oppfordret løperne nettopp til å ta det litt med ro til å begynne med på grunn av den sterke varmen. Imidlertid så det ikke ut til at alle lyttet til dette rådet, men alle kom seg til mål med helsa i behold.

NOEN FÆRRE

– Det deltok 156 løpere, som er noe færre enn i fjor. Det er nok flere årsaker til det. Det kolliderte blant annet med UKI-karusellen, og så var det også noen skoleavslutninger. Det var også noen elever som var på tur. Tidligere år har vi sett at det kommer flere til det andre løpet. Da kan man allikevel fullføre tre løp og motta premie, sier Blakkisrud.

Alle de voksne deltakerne får en keramikkplakett med motiv malt av Torill Blakkisrud. Barna får hver sin porselenskopp med samme motiv, som i år er en hare. Dette er helt unike premier, som for mange har blitt samleobjekter.

FÅ TRIMMERE

– Jeg er egentlig litt skuffet over deltakelsen i trimklassen. Der var det med bare 11 personer. Dette er en klasse som er ment for dem som bare vil gå seg en tur og ha det sosialt, sier Blakkisrud.

Det var 25 personer som deltok på to kilometer med tidtaking, 30 løp 5,6 kilometer på tid og åtte valgte 11 kilometer med tidtaking. I barnekarusellen deltok det 82 løpere, sier Blakkisrud.

De aller yngste løp 200 meter. De noe eldre barna kunne løpe 800 meter, to kilometer eller 5,6 kilometer. Barnekarusellen ble startet i 2011, og er veldig populær. Etter målgang vanket det både is og smoothie, noe som tydeligvis smakte godt i varmen.

Neste løp er 21 juni. De to siste løpene arrangeres 23. august og 13. september. Alle løpene har start og mål ved Preståsen skole.

LES OGSÅ: Mai har vært nesten seks grader varmere enn normalen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.