Dagen før verdenseliten inntar Vikersundbakken med superfinalen av RawAir oppfylles den store drømmen for en rekke unge norske hoppere; de får hoppe skiflyging. Eidsvollingen Lars Brodshaug Berger har en av svært få som er tatt ut som prøvehopper alle de fire siste årene.

BURSDAG

Berger fyller 23 på fredag. Det kan han markere med å slå sin egen personlig rekord på hele 221 meter.

– Målet er å slå rekorden min fra 2015, forteller han. Av årets prøvehoppere er det kun Sigurd Søberg Nymoen som har hoppet lenger enn Eidsvoll-hopperen. Det skjedde samme år som Berger hoppet 221 meter.

Dette er en unik mulighet for hopperne som normalt hopper Norgescup og B-verdenscup. Av sikkerhetsmessige årsaker er det ikke tillatt å hoppe i skiflygingsbakker utenom verdenscuprenn. Å bli tatt ut som prøvehopper er derfor kanskje den eneste muligheten disse får til å hoppe skiflyging, om de ikke kommer gjennom det trange nåløyet og får plass på landslaget.

– MODIGE

– Uten modige prøvehoppere kunne vi ikke arrangert skiflyging. Vi i juryen er avhengige av å få svar på forhold i tilløpet, hvilken fart vi kan sette og hvordan det er å hoppe i bakken, sier rennleder Ole Gunnar Fidjestøl.

– Vær, fart og hopperens form er de tingene som bestemmer hvor langt du kan hoppe. Hvert år er det alltid noen prøvehoppere som strekker seg langt ned i bakken under prøvehoppingen, og virkelig får kjenne på skiflyverfølelsen, forteller Fidjestøl.

Hopperne skal teste bakken torsdag og fredag, og et utvalg av de prøvehopperne som gjør det best blir med videre som prøvehoppere både lørdag og søndag.

LES OGSÅ: Lars bærer stolte tradisjoner videre

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.