SISTE: Soldaten er funnet og er i god form. Blir nå ivaretatt av Forsvaret. Han ble funnet ikke langt fra der det har blitt søkt. Søkemannskaper og politiet er i ferd med å avslutte arbeidet i området, melder politiet på Twitter klokken 10.18 fredag.

Søk i hele natt

Eleven som var savnet, en 19-åring fra Buskerud, deltok på en enkeltmannsøvelse som startet ved 7-tiden torsdag morgen. Her ble befalselevene satt ut på et dropppunkt i skogen på grensen mellom Nannestad og Hurdal. Befalseleven dukket ikke opp på avtalt oppmøtested, og store letemannskaper ble satt inn i søket torsdag kveld.

- Det har vært søk i hele natt. Både frivillige, politi, helikopter, Røde Kors, Norske redningshunder og norsk folkehjelp deltar i søket, sa operasjonsleder Arild Ruud i Øst politidistrikt til EUB.

Kom ikke tilbake

Befalseleven var kledd i militæruniform med hvit kamuflasjejakke- og bukse, og har ryggsekk.

- Siste sikre observasjon var Nordåskollen via en GPS-sender, sier operasjonslederen.

Politiet fikk melding fra Forsvaret at befalseleven ikke hadde kommet til oppmøtestedet ved 21-tiden torsdag, og iverksatte leteaksjon ved midnatt.

Guttens pårørende ble varslet. Han hadde ikke mobil eller klokke med seg.

50-100 deltok i søket

Torsdag morgen var det meldt inn til sentralen at mellom 50 og 100 deltar i søket. Også Røde Kors var på plass med mannskaper.

– Det var omtrent 50 fra militæret i natt, så har vi tillegg fått tak i rundt 30 frivillige i dag mens det kommer flere fra militæret, sier Middelthon.

LES OGSÅ: Trafikkulykke på E6 ved Andelva

13 redningshunder

Norske Redningshunder hadde 13 redningshunder som deltok i søket, ifølge aksjon.no.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.