• UNGE. Nit-Hak-laget består utelukkende av spiller født i 99 og 00. I Lerøyserien møter de også spillere født i 98.

Lerøyserien er Norges Håndballforbund sitt landsomfattende tilbud til 18-årslag. Før siste runde ligger Nit-Haks jenter 18-lag helt øverst på tabellen som inneholder de 16 beste lagene i landet. På laget spiller Jessheim-jentene Julie Granum, Emma Holtet og Katrine Harberg fra Eidsvoll.

– VELDIG GØY

– Det er veldig gøy. Før sesongen var målet å ta medalje, så det er veldig gøy at det nå er opp til oss selv om vi tar gullet, sier Harberg til EUB.

Den tidligere Eidsvold Turn-spilleren har vært i Nit-Hak i to sesonger. Holtet og Granum meldte overgang fra Ull/Kisa på forsommeren. Alle tre har slitt med skader denne sesongen, men har likevel bidratt til Nit-Hak-suksessen og er på full fart tilbake. Ved siden av å hjelpe Nit-Hak til medalje har Harberg personlige ambisjoner på tvers av flere lag.

– Mitt første mål nå er å komme med på juniorlandslaget igjen, tilbake etter skadeavbrekket jeg hadde. Så er det å etablere meg videre i Oppsal sin Grundig-liga-tropp, forteller hun.

DEBUTERTE PÅ TOPPNIVÅ

For på nyåret fikk Harberg debutere på aller øverste nivå som 17-åring for Nit-Haks samarbeidsklubb Oppsal.

– Det var veldig bra. De er veldig flinke til å passe på at det er riktig tidspunkt å debutere, og de bruker deg i kampene du vet du kan til noe av det du har øvd på, forteller Harberg.

Hittil har hun fått tre kamper i Grundig-ligaen. Den første var mot storlaget Larvik.

– Det ga litt ekstra nerver å spille mot dem, for de har spillere jeg har sett opp til siden jeg begynte å spille håndball, sier Harberg.

– SPENNENDE

Julie Granum og Emma Holtet er født i 2000 og er ett år yngre enn Harberg. I Lerøyserien møter de motstandere født i 98. På grunn av skader har den tidligere Ull/Kisa-duoen ikke fått spilt like mye i Lerøyserien som Harberg. På veg til å bli hundre prosent igjen har de uansett spilt mer og mer, og trener Tommy Langås forteller at de i høyeste grad bidratt til lagets suksess. Alle tre har rukket å gjøre et solid inntrykk i sin nye klubb.

– Julie er den som har mest «punch» i spillet sitt, både i hodet og kropp, men har ikke blomstret helt ennå på grunn av skadeproblemene. Kathrine er 1.84 høy, venstrehendt og har ekstremkvaliteter i forhold til skudd. Emma har også masse kvaliteter og noen utfordringer ved at hun har krefter vi ønsker å utnytte enda mer. Men de har ikke vært hos oss så lenge ennå, sier treneren.

Han forteller at alle tre er veldig spennende, lydhøre og morsomme å jobbe med.

– Disse jentene satser knallhardt på idretten sin. Vi ønsker å utvikle talentet og deres egenskaper som er litt ekstreme på hver sin side, sier treneren.

LES OGSÅ: Wang vil starte idrettsskole på Jessheim