• MÅLRIKT: Det ble en kort, men tung hjemreise for Hauerseter etter 7-1-tapet mot Kløfta. Få sekunder etter at bildet ble tatt kriget Sondre Haugen inn 2-1.

Ullensaker-oppgjøret startet friskt. Allerede etter et par minutters spill lå den første ballen i nota, signert Kløftas Hiwa Poor.

Etter ti minutter skapte Hauerseters storscorer Marius Preber balanse i regnskapet. Han fikk servert ballen på blank kasse og pirket ballen i mål fra kort hold.

Tjue minutter ut i kampen kriget Sondre Haugen inn sitt første av tre mål for kvelden. Herfra og ut dreide det meste seg om Kløfta, som tidvis sprudlet og sikret seg fortsatt heng på serieleder Gjelleråsen – som de møter i neste runde. Zebrastripene regelrett overkjørte Hauerseter – og tok ikke foten av gasspedalen før 7–1 kom i siste spilleminutt.

«HAT TRICK-HAUGEN»

Kløfta har flere målfarlige spillere, men Sondre Haugen er vanligvis ikke den man først tenker på i så måte. Nettopp derfor var det ekstra moro for forsvarsspilleren å score tre mål mot Hauerseter.

– Dette er sjelden kost. Jeg har scora ett mål før i år, og at det kom tre mål i dag er uvanlig, men selvfølgelig veldig moro, sier ”hat trick-Haugen”.

Han mener han har hatt litt stang ut tidligere i år, noe som også kanskje beskriver Kløftas magre poengfangst etter sommerferien: – Vi har ikke vært på vårt beste i forhold til vårsesongen. Samtidig er det litt annerledes for oss nå som vi ikke slår utenfra lenger, påpeker han.

– MÅ TA MED INTENSITETEN

Tremålsscoreren er klar på hva Kløfta gjorde riktig i kampen mot Hauerseter.

– Intensiteten var ekstremt bra i dag. Vi kommer med full tenning fra start og bestemmer oss på forhånd for å vinne alle dueller og styre kampen. Det synes jeg vi gjør, og det må vi ta med oss til kampen mot Gjelleråsen. Der kan alt skje, sier han.

For øvrig pådro Kløfta-kaptein Magnus P. Hovde seg sesongens tredje gule kort mot Hauerseter og må dermed stå over toppoppgjøret.

– HÅPLØSE BAKLENGSMÅL

Hauerseters trener, Trond Jonny Lien, var ikke nådig etter å ha sett laget sitt slippe inn sju mål. I tillegg til Hiwa Poors tidlige scoring og Sondre Haugens tre mål puttet både Kushtrim Bujupi og Hawar Saleh alene med keeper.

– Slakt, er Liens umiddelbare reaksjon etter kampen. Jeg synes kampen holder et bra nivå til å begynne med, men vi slipper inn håpløse baklengsmål. Kløfta gjør en veldig bra match, men vi er også med på å gjøre de gode. I dag klarer vi ikke å verne om egen boks i det hele tatt. Vi er nødt til å være mer til stede og gjøre jobben samla, ikke én og én, sier Lien.

Kampfakta

 • 4. divisjon, Kløfta – Hauerseter 7-1 (4-1)
 • Bakkedalen kunstgress, 125 tilskuere
 • Dommer: Hakan Catalgøl, Løvenstad
 • Mål:
 • 1-0 3. min.: Hiwa Poor
 • 1-1 10. min.: Marius Preber
 • 2-1 20. min.: Sondre Haugen
 • 3-1 28. min.: Kushtrim Bujupi
 • 4-1 41. min.: Hawar Saleh
 • 5-1 59. min.: Sondre Haugen
 • 6-1 82. min.: Steffen Nystrøm
 • 7-1 90. min.: Sondre Haugen
 • Gule kort: Magnus Pettersen Hovde, Kløfta. Fredrik Skottner, Vetle Grønvold Eriksen, Petter Maxmillian Reuterdal Stenseth, Hauerseter.
 • Lag Kløfta: Fredrik Hauffen – Christoffer Skiaker, Christian Westad, Eivind Damstuen, Sondre Haugen – Ole Fredrik Westheim, Steffen Nystrøm, Magnus P. Hovde – Kushtrim Bujupi, Hiwa Poor, Hawar Saleh
 • Benyttede reserver: Serken Saleh, Wazgel Saleh, Martin Eilertsen, Stian Martinsen, Lars Jørgen Westheim, Adam Olsen
 • Lag Hauerseter: Roy Ingar Konterud – Vetle Steen Andersen, Øyvind Elstad Bekken, Fredrik Skottner, Briel Stenio Domingos – Petter Blaker, Jonas Eng, Remi Rød, Magnus Johansen Mundal - Marius Preber, Rolf Christian Hushagen
 • Benyttede reserver: Martin Lundemo Syvertsen, Henrik Sørby, Vetle Grønvold Eriksen, Petter Maxmillian Reuterdal Stenseth

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.