Søsknene Ragnhild og Magne Haga er blant de 30 utøverne som Norges Skiforbund har tatt ut til helgens verdenscup i Holmenkollen. Lørdag er det femmil med folkefest både på stadion og i Nordmarka, mens 30 kilometeren for kvinner går på søndag. Årets renn går i fri teknikk.

Landslagssjef Vidar Løfshus mener det er på sin plass å feire Norges OL-innsats med en skikkelig folkefest.

– I fjor hørte jeg det over 120.000 personer samlet til skifest, og vi håper selvfølgelig at minst like mange tar turen til Holmenkollen i år. Løperne forbereder seg på tøffe skirenn, og vi vet de setter så utrolig stor pris på den hjelpen de får langs løypa. Verdens hardeste femmil betyr blodslit fra start til mål og det trøkket gutta får i Holmenkollen ligner ikke på noe annet. Utøverne har forberedt seg godt og er klare for å gi jernet på lørdag, og de setter så stor pris på den hjelpen de får fra publikum, sier Løfshus.

For Magne, som fikk store deler av sesongen spolert med skade, har femmila i Kollen vært et stort mål. Nybakt OL-vinner Ragnhild sto over forrige helgs verdenscup for å være best mulig denne søndagen.

– Jentene også på søndag skal ut på en hard tremil, og det er viktig at publikum sparer litt av energien til jentene også, sier Løfshus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.