Torsdag kveld kommer hele norgeseliten på 1500 meter, samt et kobbel av sterke utenlandske løpere, til Jessheim for løpe fort på distansen. Bortsett fra Ingebrigtsen-brødrene er alle de beste norske løperne på plass.

– Som arrangør vil vi påstå at Norge ikke har sett tilsvarende 1500 m-konkurranse siden 80-tallet. For kvinner tror vi at det neppe har vært tilsvarende bredde i toppen på en 1500 m-konkurranse noen gang for norske løpere, sier primus motor Hans Jørgen Borgen i Ull/Kisa.

Eliteløp på 1500 meter har de siste årene blitt en tradisjon ved Jessheim friidrettsstadion. I starten av uka var det påmeldt 142 løpere til torsdagens stevne, noe som er en økning på over 30 prosent fra i fjor.

– Vi tror at servicen vi yter i alle ledd, for at alle skal få best mulig resultat, er det som har vært viktig. Vi henter og leverer på flyplassen, uten ekstra kostnad for utøveren. Vi stiller med harer i alle heat og lover god fart. Til slutt er alle enige om hit kommer man for å løpe fort, og dermed har det blitt en selvforsterkende effekt når alle er innstilt på det, sier Borgen.

Ullsokningen Thomas Roth stiller på hjemmebane. I forrige helgs sesongdebut imponerte han med å klare EM-kravet i første forsøk, med sin fjerde beste tid noensinne. Torsdag gjør han sitt første seriøse forsøk på seks år på å sette ny pers på 1500 meter. Blant utenlandske løpere å se opp for er svenske Johan Rogestedt som er juniorverdensmester på 800 meter, samt Anna Mark Helwig som er europeisk juniormester på 2000 m hinder.

Senere i sommer er det på samme sted duket for sterk konkurranse på sprintdistanser

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.