Drag Challenge 2017 på Gardermoen raceway tiltrekker seg noen av Europas raskeste biler og motorsykler. Til årets stevne på Gardermoen er påmeldingen ekstra stor da mange vil prøve seg på den nye banen som åpnet i fjor.

– Ryktet om vår nyrenoverte bane har gått, og det har vi jo ikke noe imot, sier presseansvarlig Tore Ravneberg til EUB.

Totalt 220 team stiller til start. Disse kommer fra hele Norge, samt Sverige, Danmark, Finland, England, Malta, Kuwait og USA.

Team Rune Fjeld Motorsport kommer med to top fuel dragsters. Dette er verdens desidert raskeste kjøretøy. Med 10.000 hestekrefter hver gjør disse kjøretøyene 0 til 100 km/t på ned mot halvsekundet. De bruker bare fem sekunder på å nå 500 km/t.

– Publikum sammenligner gjerne med flyshow. F-16 er som en top fuel dragster. Publikum elsker det når et slikt kjøretøy «tar av». Bakken rister og innvollene gjør salto, sier Ravneberg.

I tillegg kommer nitro-fyrte Super Twin top fuel motorsykler, Top Fuel Bikes, og Linn Karlsen med sin Top Metanol funny car dragster.

LES OGSÅ: Cross-frelste tiåringer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.