Friidretten på Øvre Romerike har i tidligere vinterhalvår hatt store begrensninger i treningshverdagen som følge av manglende fasiliteter. Distanseløpere har klart seg greit ved hjelp av tredemøller og muligheten til å reise inn til Bislett i Oslo. For alle andre lokale friidrettsutøvere har det ifølge Ull/Kisa-trener Hans Jørgen Borgen vært svært utfordrende å få trent målrettet.

- Det er ikke lett å være for eksempel høydehopper når du i praksis nesten ikke får hoppet høyde før i mai måned, om man er heldig med vårværet, og det største stevnet følger noen få uker etter, sier Borgen til EUB.

NY TRENINGSHVERDAG

Denne vinteren blir situasjonen mye bedre. I vår åpnet Nes Arena, en friidrettshall som ligger på Neskollen, ti minutter med bil fra Jessheim. Ullensaker kommune har vært med på finansieringen og Ull/Kisa friidrett har faste treningstider flere ganger i uken. Borgen sier Nes Arena kommer til å bety mye for friidretten i Jessheim-klubben.

- Nå kan vi gjennomføre så å si fullverdige treninger for nesten alle øvelser, sier han.

Utøvere i øvelsene høyde og lengde har nå optimale forhold, og øvelsen stav, som hadde dårligst treningsmuligheter av alle - har nå kanskje de aller beste, mener treneren.

Sprinterne kan nå løpe lenger enn kun 60 meter, samtidig som flere kan få hjelp av de samme ressursene. Også kule kan nå trenes under veldig gode forhold.

- For de andre kastøvelsene er det fortsatt begrensninger innendørs, men likevel mye bedre enn tidligere, sier Borgen, som fortsatt foretrekker mølle eller Oslo-turer for løperne som trener mot de aller lengste distansene.

LETTERE Å BYGGE MILJØ

Tidligere har klubbens utøvere vært spredt utover de mulighetene som fantes.

- Nå slipper vi å få treningene ødelagt av andre idretter som trener samtidig. Det er et skadeproblem, men også svært utfordrende i konsentrasjonsidretter. Det er også lettere å bygge miljø når så å si alle kan trene på samme sted til samme tid, sier Borgen.

LES OGSÅ: Ebba (17) løfter fram tekniske øvelser

MER EFFEKTIVE

For eksempel i Råholthallen kunne Ull/Kisa oppleve å måtte bruke en halvtime av en totimerstrening til å hente og rydde vekk utstyr. I Nes Arena kan de heller bruke treningstiden på det rent sportslige.

- Vi kan nå planlegge treninger når trenere og utøver har tid og mulighet til å trene, ikke bare når vi har fått tildelt en knapp tid i hall. Den største utfordringen i friidrett er at øvelsene er så vidt forskjellige og man trenger veldig spisskompetanse på trenersiden og disse trenerressursene er en tydelig knapp faktor, sier Borgen.

LES OGSÅ: - Jeg skal bli hekkeløper

LES OGSÅ: Marcus hoppet rett inn på rekruttlandslaget

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.