Da nærmeste utfordrer avga poeng på søndag kunne LSK Kvinner juble for ligagull. Blant de nybakte seriemesterne er ullsokningene Sophie Haug, Emilie Woldvik og Malin Brenn.

– Det var litt annerledes nå når ble det på tribunen, men det er fortsatt veldig gøy, sier Sophie Haug.

De tre fotballtalentene har alle vært med på å vinne seriegull med klubben før, men da har de kunnet slippe jubelen løs etter at laget selv har avgjort på banen.

– Vi jublet litt og ga hverandre noen klemmer, men det var det. Med Champions League-kamp på torsdag blir det ikke mye feiring, så det får vi ta senere, sier Haug.

MESTERLIGA HOS ULL/KISA

For torsdag 13. september skal LSK kvinner spille det første av to oppgjør mot russiske WFC Zvezda 2005 i kvinnenes mesterliga. Til denne 16-delsfinalen har LSK Kvinner fått bruke Ull/Kisas hjemmebane, Jessheim stadion. Kløfta-kvinnen Haug ser fram til å spille det prestisjefulle oppgjøret i sin egen hjemkommune.

– Det gleder jeg meg veldig til. Jeg håper det blir bra liv, og at folk fra området kommer og ser på. Det hadde vært morsomt med kjempestemning, og det er ikke så ofte man får spille en sånn kamp i nærheten av der man kommer fra, sier hun.

Kisa stiller som medarrangør rundt kampen.

– Det er meldt om god mobilisering fra jentelag rundt omkring på Romerike, og vi oppfordrer alle i Ull/Kisa Fotball om å bli med på å skape en skikkelig ramme rundt kampen, melder klubben på sine nettsider.

NYTER STOR TILLIT

Kløfta-venninne Emilie Woldvik konkurrerer om en plass på høyrebacken og har fått 11 seriekamper hittil i sesongen. Jessheim-jenta Malin Brenn stoppet på ti opptredener da stopperen røk korsbåndet i våres. Angrepsspiller Haug har vært på banen i alle 17 seriekampene, hvor hun har notert seg for 12 scoringer.

– Det har vært en ok sesong for min egen del. Det har absolutt vært veldig morsomt å få så mye tillit, men det er alltid noe jeg kunne gjort annerledes og bedre. Men jeg er selvfølgelig fornøyd med sesongen, sier hun.

UTEN Å AVGI POENG

Selv om laget har vunnet ligaen med fem runder igjen har de fortsatt mye å spille for også i den hjemlige serien. Foreløpig har de vunnet 17 av 17 kamper.

– Jeg synes det er veldig bra. VI har klart oss bra denne sesongen, og så gjelder det å stå hele løpet ut og ikke slippe seg ned nå som vi har tatt serien, sier Haug.

Dersom de vinner også de resterende rundene vil de bli det første laget på 20 år som går gjennom hele sesongen i norsk toppserie uten å avgi poeng.

– Det hadde vært gøy, så det må vi gå for nå. Sist vi tapte var i august i fjor, så egentlig er jo rekka enda lengre, sier Haug.

Trener Hege Riise har tidligere uttalt til EUB at hun ser kvaliteter i Haug som knapt noen andre spisser på norsk toppnivå har. Stortalentet har vært et fast innslag i mange aldersbestemte landslag, og tok nylig steget opp til U23-nivå.

– Å bli tatt ut på U23 er et steg i riktig retning og viser at det går den vegen jeg ønsker. Det er veldig givende og gir mye motivasjon videre, sier Haug.

LES OGSÅ: – Dette anlegget blir et nytt Kløfta sentrum

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.