• TRENER: Head pro og trener Nicolai Langeland med Hanne Sofie Borgen fra Ullensaker. Foto: Thomas Hansen
  • VINNERLAGET. Guttelaget består av Fredrik Bjørk Ingul, Anders Baumann, Peter Hov, Sander Øverli Henden, og Christian Bjørk Ingul.

Lag-NM for juniorgolfere i 1. divisjon gikk av stabelen på Miklagard, onsdag og torsdag denne uka. Miklagard Golfklubb stilte med ett guttelag og ett jentelag til konkurransen på sin egen bane. På forhånd hadde klubben en felles ambisjon for lagene om å kapre topplasseringene som ville gi opprykk til elitedivisjonen.

INNFRIDDE

Guttene var store forhåndsfavoritter og innfridde med å ta en suveren seier. For jentene var målsettingen langt mer ambisiøs. For å rykke opp måtte laget bli blant de to beste, hvilket innebar at hver og en måtte spilte opp mot sitt beste. Jentene holdt hodet kaldt og klarte å ta andreplassen. Da EUB snakket med jentene ved siste hull hadde de akkurat fått oppdateringen om at laget endte kun ett slag bak vinner Grimstad GK.

– Det gikk jo bra, men vi hadde håpet på førsteplass, sier Hanne Sofie Borgen.

Ullsokningen utgjorde jentelaget sammen med Malena Sævareid Austerslått og Magnea Helga Gudmundsdottir. Selv om de umiddelbart var skuffet fordi seieren var så nære, klarte de å glede seg over opprykket.

– Det er veldig bra at vi klarte det. Vi skal være fornøyde, sier Malena og får støtte av de andre.

OVERLEGEN SEIER

Mens det var jevnt i toppen for jentene ble situasjonen en helt annen blant guttene. Miklagard vant til slutt på scoren -16 slag, foran Haga på andreplass med +28. Miklagard-laget hadde et solid favorittstempel ettersom det består av flere spillere som i fjor vant i divisjonen over da de representerte Bærum. Brødrene Christian og Fredrik Bjørk Ingul er blant disse som siden har sett til Miklagard og Ullensaker.

– Grunnen til det er at vi skal begynne på college nå i august, og derfor ville vi ha bedre treningsfasiliteter. Og så er spesielt Nicolai en av hovedårsakene, sier Christian om Miklagards «head pro» og trener, Nicolai Langeland.

– SYKT KULT

Fredrik og broren er sisteårs juniorer og kunne uansett ikke vært med neste år. Trønderen gleder seg uansett over opprykket på klubbens vegne.

– Det er sykt kult for de gutta som skal spille neste år. Da har de muligheten til å bli norgesmester. Det er mange unge spillere her som kan bli gode i framtiden, og da er det gøy for dem å få spille på høyt nivå, sier Christian.

Stadig nye talenter ser til Ullensaker for treningsforholdene og satsingen på juniorer i Miklagard. I fjor hadde Miklagard Golf kun én spiller på det første Norges cup-stevnet for juniorer. Ved sesongstart i år var klubben representert med 11. Kun to klubber hadde flere. Mange meldte overgang til Miklagard i vinter. Hans Jørgen Borgen, nestleder i klubbens juniorkomité, sier det er flere grunner til den store veksten. 

– Miklagard har vært en anbefalt klubb fra Norges golfklubb på bakgrunn av at man har Norges beste bane, og skal man hevde seg internasjonalt er man avhengig av å trene på baner som holder internasjonal standard. Man har trolig en av Norges beste trenere/Golf Proer i Nicolai Langeland, og man har vilje fra klubben til å prioritere satsende juniorer som medfører at man trolig har en av de absolutt beste sportslige tilbudene for juniorer i Norge, sier Borgen.

LES OGSÅ: I sitt aller første senior-NM var Fredrik Johnsen svært nære å vinne gull

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.