• SJAKK: Her er Philip Grønvold klar til dyst mot verdens to beste ­sjakkspillere. Foto: Terje Borud

Mobilselskapet Ice er hovedsponsor av den uoffisielle VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura. I den forbindelse kom Carlsen og Nakamura besøk til hovedkontoret i Oslo. Dit var også Philip Grønvold fra Eidsvoll invitert, sammen med flere sjakkinteresse barn og voksne. Og de fikk mulighet til å spille simultansjakk mot verdens beste sjakkspillere Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura.

TO TYPER SPILL

Barna som var under 12 år spilte et parti vanlig sjakk, mens de over 12 år spilte såkalt Fischer Random, hvor brikkene settes opp annerledes enn vanlig. Dermed bortfaller innøvde spillemønstre.

– Det naturlig at det var kundene våre fikk spille mot Carlsen og Nakamura, og ikke jeg eller andre i selskapsledelsen. Vi synes det var sporty gjort av Philip å utfordre Carlsen og Nakamura på denne måten, sier markedsdirektør Kyrre Tjømøe Bekkelund, i en pressemelding.

De to sjakkmesterne tok annethvert trekk i kampen mot Philip, og spilte mot fem andre personer samtidig. Ikke uventet endte det med seier til storkanonene.

Fischer Random ble funnet opp av den legendariske sjakkspilleren Bobby Fischer fra USA i sin tid.

DEL AV UTSTILLING

Som del av utstillingen Dag Alveng - Tid som står stille, har Magnus Carlsen utfordret den regjerende verdensmesteren i Fischer Random Chess, Hikaru Nakamura. De har i helgen spilt et uoffisielt verdensmesterskap på henie Onstad kunstsenter på Høvikodden i Bærum, to partier hver dag. 13. februar er turneringens siste dag, med fem partier lynsjakk.

Amerikaneren Nakamura er uoffisiell regjerende mester i Fischer Random. Dette er en sjakkgren der offiserene er stilt opp tilfeldig, innenfor visse regler som Bobby Fischer har formulert. Brikkene står symmetrisk ovenfor hverandre. Dette gir 960 mulige åpningsposisjoner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.