Det gikk fortere enn i fjor i årets utgave av BMC 1814-rittet. Vinnertiden 1.50.03 er drøye sju minutter raskere enn fjorårets beste tid, da Emil Hasund vant. Vinneren Tobias Johannessen fra Son SK og Fredrik Stephansen fra Drøbak-Frogn fikk tidlig et forsprang på resten, og vant med over fire minutter lørdag. Johannessen i klassen M 17-19 var kvassest i spurten. Johannessen tok for øvrig VM-bronse i juli i junior-VM terreng.

LES OGSÅ: Håper på 300 deltakere i BMC-rittet

NILSEN BESTE LOKALE

Thomas Nilsen fra Ullensaker CK ble beste lokale rytter i 1814-rittet lørdag formiddag. Nilsen kom ikke de ypperste to, som stakk veldig tidlig, men Nilsen kjørte inn gruppen bak teten - og sikret seg en 5. plass med tiden 1.54.21. Tiden er bedre enn fjorårets vinnertid. Nilsen fra UCK vant klassen M 40-44 foran Rune Morten Johansen fra Feiring og Sykkelridderne.

- Jeg og en til ble liggende aleine ganske lenge. Vi nådde igjen en gruppe foran oss etter hvert, og da kjørte vi bra sammen og samarbeidet og rullerte godt. Det tjener man på i stedet for å rykke i gruppa, oppsummerer Nilsen, som ble nummer tre i gruppa på fem som kom inn bak de to i tet.

Nilsen forteller om et bra grusritt over Minneåsen.

- Det er et ålreit grusritt med litt bakker, og det liker jeg godt, sier Nilsen, som sist helg syklet inn til 6. plass i eliten i Kongerittet i Nannestad - riktig nok uten startnummer.

- Jeg hadde ikke startnummer, så jeg kom ikke på lista, avslutter Nilsen.

LOKALE SYKLISTER OVER HELE LINJA

I nær alle klasser markerte lokale syklister seg i det drøyt seks mil lange rittet. Even Bjerke fra Hurdal IL vant M 25-29 på tiden 1.57.28, rett foran Kristian Myhrer fra Sykkelridderne SK. Bjerke tok dermed steget opp fra fjorårets 2. plass i klassen. Bjerke syklet også inn over to minutter på fjorårstiden.

Knut Hoelsæter fra Eidsvoll SK kom på 2. plass i klassen M 35-39 på tiden 1.57.29. Bjørn Steinar Posaasen fra Eidsvoll representerer Ottestad, og Posaasen vant M 45-49 på tiden 1.59.47.

I samme klasse tok Bjørn Tore Langsett 3. plass. Kjetil Monsen, Eidsvoll SK, syklet til 2. plass i M 50-54.

I M 55-59 tok Feiring-syklist Ole Martin Almeli 2.-plassen foran Gruvelia SKs Kai Sørum.

Sigrid Bye fra arrangørklubben Eidsvoll SK tok 2. plass i kvinneklassen bak Cecilie Pederstad Rise fra Ullensaker CK.

På 3. plass fulgte Anne-Berit Granli, Eidsvoll SK.

LES OGSÅ: Theodorsen tapte på målstreken. Gjentok fjorårsbedriften

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.