Allerede dagen etter hjemkomst fra 17 dagers treningsleir i Hellas var de på plass i bassenget. Dagene fram mot NM langbane brukte Ullensakersvømmerne i Nes svømmehall. Der gjorde de den siste finpussen før stevnet startet i Tøyenbadet torsdag.

BEGYNTE PÅ NULL

– Treningsleiren var vellykket. Nå er vi i form til NM, hevder hovedtrener Istvan Besenyi. Ungareren ser positivt på mulighetene i Tøyenbadet:

– Vi kan gjøre det bra på flere distanser, sier han og nevner i fleng: rygg, bryst, butterfly, crawl og stafett.

Klubben er med andre ord godt dekket i forkant av mesterskapet.

– Vi har etter hvert hatt flere utøvere på juniorlandslag. Nesten alle har gått gradene i klubben, sier treneren. Vi har prøvd å holde gjengen samlet ved å opprettholde motivasjonen over tid. Da vi startet opp var vi på null, så resultatene har ikke kommet av seg selv. Vi har utviklet oss steg for steg, sier hovedtreneren.

GODT KLUBBMILJØ

Ullensakersvømmerne er en klubb med stor aktivitet. Klubben tiltrekker seg stadig nye og yngre medlemmer. Samtidig gjør det gode miljøet sitt til at svømmerne blir værende.

– Vi som skal til NM har svømt sammen i mange år og kjenner hverandre godt. Hvert år pleier vi å dra på fem treningsleirer i utlandet. Vi ser hverandre mer enn vi ser familien – ja, vi er som en slags familie, ler Håkon Johansen Syrrist.

Attenåringen sier det er NM som er den store gulroten i sesongen.

– Det er det vi først og fremst trener fram imot. Jeg håper å ta medalje, sier jessheim-karen med 400m medley som sin spesialitet.

Han gir treneren mye av æren for klubbens gode resultater – og miljø.

– Istvan er en veldig flink pedagog, sier han og får medhold av Camilla Rimmereide.

– Han er en utrolig hyggelig trener. En menneskekjenner. Han bruker mye tid på hver enkelt utøver, skryter hun.

LES OGSÅ: Barndomskompisene fra Ullensaker er begge blitt Norges beste i svømming 

DRØMMER OM OL

Camilla Rimmereide er blant klubbens mest lovende talenter. Hun har sanket medaljer i aldersbestemte klasser, og sikter bredt inn mot helgas NM. Kløfta-jenta ser fram imot både crawl og butterfly på 100, 200 og 400 meter.

– Målet er å samle noen medaljer og samtidig sette nye personlige rekorder. Formen er ganske bra, smiler hun.

Til daglig studerer hun på Wang toppidrettsgymnas og skal senere flytte til USA for å gå på college. Hun har svømt med flagget på brystet for juniorlandslaget, og ønsker å gjøre det samme på seniornivå.

– Det er kanskje litt kort tid til, men det hadde vært veldig morsomt å delta i OL 2020.

GLEDER SEG TIL NY SVØMMEHALL

Ullensaker kommune har bestemt seg for å bygge ny svømmehall. Dette er naturligvis gode nyheter for svømmerne.

– Forhåpentligvis blir det et stort og fint basseng der. Vi håper veldig på at det blir tribuner der også, slik at det kan bli arrangert stevner der, sier Vår Granhaug Rotevatn og Timea Aspegren.

Timea gjorde sakene sine bra under årsmesterskapet tidligere i år. Med gull i to av fem øvelser tok hun sammenlagtseieren og ble med det kåret til landets beste svømmer i 2002-årgangen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.