– Det er litt kult å tenke på. Det er nok ikke mange som har gjort det, sier Sander Myrvang til EUB.

Han løp på Ull/Kisa-laget som vant gull på stafetten under friidrett-NM i Byrkjelo forrige helg.

– Jeg føler de andre på laget gjorde mye av jobben, og at jeg ikke akkurat var den store faktoren. Men de trengte en til på laget, og jeg var jo med og gjorde jobben min, sier Myrvang.

NM var nemlig kun hans andre friidrettsstevne noensinne. På stafetten hadde han ansvaret for førsteetappe på lag med adskillig mer rutinerte Thomas og Andreas Roth, samt Markus Einan.

– Det var ganske skummelt å skulle løpe stafett i et senior-NM, spesielt å starte med pinnen. Du kan kløne det skikkelig til, men det gikk heldigvis bra, sier han.

Den forrige NM-medaljen tidligere i år fikset han imidlertid helt på egen hånd. I vår vant han nemlig sølv da NM i sumobryting ble arrangert i Skedsmo.

– Det er vanlig bryting jeg har drevet med, så jeg var egentlig bare med i sumo-NM for moro skyld. Det er ganske likt vanlig bryting, bare at du må score ett poeng i stedet for lengre kamper, sier 18-åringen.

RASK

Nå er det friidrett som gjelder. Inntil i år hadde han knapt løpt i andre sammenhenger enn oppvarming til bryting. Nærmest ved en tilfeldighet fant han ut at sprint kunne være noe å utforske.

– Jeg skulle delta på vanlig bryte-NM i februar og ville gå ned en vektklasse. Etter det ønsket jeg å gå ned enda mer. Da ble det mye intervalltrening og sprint på bane, og jeg syntes det gikk veldig fort. Vi tok derfor tiden og så at det gikk ganske raskt, så da tenkte jeg å prøve friidrett, sier han.

Selv om bryting og sprint er svært forskjellige idretter, føler Myrvang at han kan dra nytte av bakgrunnen sin.

– Jeg er bare 18 år, men mine fysiske egenskaper som man trenger i sprint er veldig bra utviklet. Jeg har et bra styrkegrunnlag som få på min alder har, og det tar lang tid å bygge, så der har jeg en fordel. I bryting bruker du også mye kjerne, så jeg er veldig stabil og tåler mye der. Dessuten er det også mye hurtighet og raske bevegelser i bryting, sier han.

– MASSE POSITIVT

Selv om Myrvang ikke lenger driver med bryting, utelukker han ikke flere sumo-NM.

-Jeg stiller opp hvis det skulle være i nærheten og jeg ikke har andre planer. Jeg har ikke akkurat blitt noen dårligere bryter av å trene sprint heller, det er masse positivt med det, sier han.

LES OGSÅ: Espen Jansen gikk en lang vei til løpsglede

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.