- Det er mange som kan gå fort her, og jeg er kanskje én av dem. Jeg må bare kjøre på og jage meter for meter, så får vi se hva det holder til, meldte Haga til NRK før start.

Charlotte Kalla, som var siste startende, var i en egen klasse og endte som eneste løper i mål før Haga.  Etter Kalla fulgte fem norske damer, med Haga som den raskeste av de, 5,8 sekunder bak svensken.

FIRE PALLER

Med en formidabel avslutning på lørdagens 10 kilometer fristil sikret Haga seg sesongens fjerde plass på podiet – på like mange forsøk. Ved passering 7,1 km lå Haga drøyt ti sekunder bak Heidi Weng, som lenge ledet løpet. I mål var derimot Haga 8 sekunder før Weng, noe som holdt til andreplass for Holter-jenta.

FORRIGE HELG: Sikret sølvet 

På den siste runden ble imidlertid Haga nesten litt skremt av trenerens rop:

- Han (landslagstrener Sjur Ole Svarstad) ropte "nå vinner du!". Da tenkte jeg "det må du ikke si". Det er en skummel tilbakemelding å få, men jeg jobbet på det jeg hadde, forteller Haga til NRK. Til tross for den offensive sekunderingen tok hun ikke noe lettere på oppgaven:

- Det tør jeg ikke. Det var bare å jobbe livet av seg inn til mål, sier formsterke Haga til NRK.

BEGEISTRET

Hagas sisterunde imponerte også NRK-kommentator Jann Post. 

- For en avslutning! Det der er jo helt ellevilt, konstaterte den Råholt-bosatte kommentatoren.

1. Charlotte Kalla 22:40,1
2. Ragnhild Haga +5,8

3. Heidi Weng +13,8 

4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen +17,9

5. Marit Bjørgen +22,6

6. Ingvild Flugstad Østberg +29,3

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.