• DRAHJELP: De yngste løp egne distanser inne på friidrettsbanen. Mange hadde med seg mamma eller pappa som støttespillere.
  • GODT MERKET: Det var god merking langs løypa - og i underlaget.

Norgesløpet var et suksessrikt løp på 1980- og 90-tallet. I helga, tjue år gjenoppsto løpet på Jessheim. Ull/Kisa Friidrett har overtatt rettighetene til logoen og navnet, og lørdag stilte nærmere 800 løpere i alle aldre til start.

KOMMUNEN STILTE MANNSTERKE

Ullensaker kommune hadde over seksti av sine ansatte på startstreken.

– Det er gøy å løpe sammen med kollegaer, sier Iselinn Næss. Hun er til daglig kommunikasjonsrådgiver i kommunen og satte stor pris på å snøre på seg joggeskoene i nærområdet.

– Jeg har vært med på flere løp i Oslo, og synes det er kjempeflott å være med på Norgesløpet her på Jessheim. Det er bra at det er forskjellige distanser, påpeker hun. – Noen er jo veldig spreke, men det er ikke så mye intern konkurrering. Alle konkurrer mot seg selv og vi heier på hverandre, smiler Næss, som sier hun håper arrangementet fortsettes.

– BEGYNNELSEN PÅ FORTSETTELSEN

Løpsgeneral Nils Kristian Wiig mener det er gode sjanser for nettopp dét:

– Dette er begynnelsen på fortsettelsen av Norgesløpet. I år skaffer vi oss erfaring fram mot kommende utgaver.

– Dette er moro, fortsetter han, og sier seg godt fornøyd med påmeldingen.

– Vi passerte 750 forhåndspåmeldte og noen har også meldt seg på rett før løpet.

Selv om mange er med for å løpe raskest mulig, legger Wiig stor vekt på andre ting også. – Det skal være inspirerende å være med, dette er absolutt ikke bare for eliten. Det er lov å jogge, det er lov å gå. Vi har veldig flate løyper – den hardeste stigningen er bare på om lag tjue meter, men vi har skiltet den med «Mördarbakken», humrer han.

Arrangøren har også en helt egen tabell for Norgesløpet. Denne gjør at deltakerne sammenlignes på tvers av alder og kjønn. På den måten kan løperne konkurrere mot hverandre på en helt annen måte enn kun tidsbruk. Julie Hammer fra Ull/Kisa kom høyt opp på denne tabellen. Med 1115 poeng sikret trettenåringen seg femteplassen totalt. Øverst tronet 65-åringen Øystein Syversen fra Oppstad Friidrett, med 1168 poeng.

ULL/KISA STILTE MED TRENERE

De kommunalt ansatte stilte til start med varierende treningsgrunnlag, men Ull/Kisas friidrettsutøvere stilte gladelig opp for å gjøre de bedre rustet.

– Kommunen hadde jo kjøpt en del startnumre, så da tilbød vi oss å stille opp på noen treningsøkter. Vi hadde en veldig fin gjeng med om lag 25–30 deltakere på hver økt, sier Silje Fjørtoft.

– Vi hadde fire varierte økter med løpsspesifikk trening; med blant annet intervaller, utholdenhet og teknikk på programmet. Mosjonister kan også trene variert, understreker hun.

Fakta

  • Opprinnelig arrangert av Minerva IL på Lillestrøm
  • Gikk av stabelen 19 ganger i årene 1979–1997
  • Ull/Kisa Friidrett har overtatt rettighetene til merkenavnet «Norgesløpet»
  • 5 og 10 kilometer, samt ulike distanser for barn
  • Fokus på flate og raske løyper
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.