Julie Holthe har bokset i kun ett år og fire måneder, men etter kampdebuten på tampen av fjoråret har hun allerede stilt opp i nybegynner-NM, junior-NM og senior-NM.

SVÆRT IVRIG

– Jeg synes det er veldig gøy å konkurrere så jeg begynte å mase om å gå kamper med en gang jeg startet med boksing, sier hun og smiler.

18-åringen ble Jessheim bokseklubb sin første deltaker i et senior-NM noensinne. Til helgen er den unge Ullensaker-klubben med som arrangør når nordisk mesterskap går av stabelen ved Thon Oslo Airport Hotel. Selv om Julie er inne i sin aller første sesong skal hun allerede måle krefter med Nordens beste. Jessheim-jenta gleder seg til å konkurrere på hjemmebane.

– STAS

– Det blir veldig gøy. Jeg synes det er stas å få være med i et så stort mesterskap allerede. Jeg håper jeg kan prestere når jeg først får muligheten til å være med, for det er en mulighet ikke alle får, sier hun.

Holthe hadde aldri drevet organisert idrett før hun hørte om bokseklubben på Jessheim og fikk lyst til å prøve seg.

– Jeg liker at det er allsidig trening og at det er så fokusert. Så har vi også veldig gode trenere og et godt miljø. Når det er mye på skolen så kommer jeg hit og får litt fri fra alt som skjer der, sier Holthe, som går studiespesialisering på tredjeåret ved Jessheim videregående.

MED FOR Å LÆRE

Under helgens nordiske mesterskap er målet først og fremst å håndtere spenningen slik at hun får vist fram like bra boksing som på trening. Hun er med for læringens skyld, og har en ingen ting å tape mot de beste jentene fra andre nordiske nasjoner.

– Jeg prøver å ta hver kamp som erfaring å ta med meg videre. Men jeg har veldig lett for å bli skuffa over meg selv hvis jeg ikke gjør det bra. Alle sier «du har ikke bokset så lenge og må bare ta det som erfaring», men jeg er et konkurransemenneske så jeg hater å tape, sier hun.

Enn så lenge tar hun kamp for kamp, og lar bokseframtiden bli til mens erfaringene blir flere.

– Jeg liker å trene og liker å legge arbeid i dette, så får vi se hvor det går. Jeg sier ja til alt jeg får være med på, og tenker at jo mer jeg får være med på, jo bedre er det. Det har funka bra så langt, sier Julie.

HJEMMEBANEFORDEL

Don Emini stiller i juniorklassen under helgens nordiske mesterskap på Gardermoen. Jessheim-karen ser flere fordeler av at mesterskapet går i hjemkommunen.

– Dette blir bra. Jeg slipper å reise langt, kan bo hjemme, og det er på kjent territorium, sier Emini.

17-åringen kom til finalen og vant sølv under fjorårets nordiske mesterskap.

– Målet nå er å få gull i 69 kilo-klassen, og hvis det går så bra som jeg håper så blir jeg også kåret til beste junior. Så får vi se om jeg får det til, sier han.

– EKSTREMT BRA

Trener Per Arne Skau har klokkertro på klubbens stortalent. 

– Nå i senere tid har han sparret og gått kamper med sekvenser som er helt ekstremt bra. Don har aldri vært så skarp som han er nå, sier Skau.

Emini er inne i sin femte sesong og nærmer seg 90 kamper. Klubbens andre deltaker i helgens mesterskap, Julie Holthe, har kun gått ni oppgjør.

– Det er et stort sprang mellom dem. Hun er helt ny og bokser sin første sesong så det kan hende det blir tøft å være med, men vi tar sjansen. Julie er robust, skal lære og få erfaring, for hun er ei jente for framtiden, sier Skau.

LES OGSÅ: Janet er eneste kvinnelige trener i herreligaen 

LES OGSÅ: Kent vant den norske serien for paragolfere

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.