- Dette vil garantert bety mye for tilflyttingen til Minnesund, sier NEIL-leder Rune Østby Hansen.

- Dette er helt fantastisk. Nå skjer det. Nå blir planene realisert.

Rune Østby Hansen var tilnærmet ekstatisk da EUB snakket med ham i går ettermiddag. Med god grunn: På hovedstyrets møte kvelden i forveien ble den historiske avgjørelsen tatt. Forsamlingen svarte med spontan applaus da alt var på plass. Det blir nye anlegg til i overkant av sju millioner på Minnesund, og plasseringen vil være på Sagtomta, like nord for skolen.

- Det vil bety mye, spesielt for barn og unge, men også for tilflyttingen til området. Før folk flytter til et sted er de på jakt etter jobbmuligheter. På Minnesund er det firefelts E6 i begge retninger, og du bruker kort tid til for eksempel Hamar eller Oslo. Deretter ser folk etter skole og servicefunksjoner. Det er på plass her. Så er de opptatt av kultur- og idrettstilbud. Med dette nye anlegget vil alt ligge til rette på Minnesund, poengterer Østby Hansen.

LES OGSÅ: Planlegger kunstgrasbane på Minnesund

Idrettslag i vinden

Nordre Eidsvoll IL har et medlemstall på rundt fem hundre, og har vært i medvind de siste årene. Lysløypa er rehabilitert, ny løypemaskin er kommet på plass og ny driftsbygning. Ta med nye Minnesundhallen og nye Langset skole, og det kommer tydelig fram at Minnesund er et av utviklingsområdene i Eidsvoll kommune.

- Finansieringen av de nye anleggene deles på tre: Nordre Eidsvoll IL, Eidsvoll kommune - og spillemidler. Alle tar cirka 1/3 hver, sier Østby Hansen.

Arbeidet med nye anlegg på Minnesund har pågått i en årrekke. Det har vært snakket om forskjellige tomter, men nå er det bestemt at anleggene skal ligge på Sagtomta.

- Det har vært positivitet hos naboene, og vi har også fått tilbakemeldinger fra folk som er glade for at det er blitt hogd ned en del skog, slik at utsikten er blitt bedre, sier Østby Hansen.

Betyr mye for rekrutteringen

Østby Hansen opplyser at det er Eidsvoll kommune som kommer til å eie eiendommen anlegget skal ligge på. Kommunen er i dialog med Rom Eiendom AS i forhold til å få frigjort en del av tomtearealet, men dette skal ikke kunne stikke kjepper i hjulene på prosjektet.

- Både kommunen og Kulturdepartementet har gitt oss grønt lys. Formelt må vi få på plass en igangsettingstillatelse, men denne er ventet innen kort tid.

- Hva vil disse anleggene bety for idrettsrekrutteringen i området?

- Det vil være gull verdt i forhold til fotball, friidrett og andre aktiviteter, sier Østby Hansen til EUB.

LES OGSÅ: Forbereder «Langset stadion»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.