• KONSENTRERT: Jostein Sjaastad legger ballen til rette.
  • TAR SATS: Håkon Kronstad går opp.
  • YNGST: André (24) sier det er stas å spille på lag med faren sin.
  • ELDSTEMANN: Joar Fornes er eldst på laget med sine 52 år.

Borgens volleyballag leder 2. divisjon for region øst etter at laget spilte sine siste seriekamper, søndag. Noen lag er ikke ferdigspilt og kan passere Borgen på tabellen til sesongslutt, men noen serietittel og påfølgende opprykksduell tar ikke akkurat nattesøvnen fra spillerne på Ullensaker-klubben. Det er det noe helt annet som gjør.

– Vi har ingen ambisjoner om å rykke opp, for vi er bare en gjeng med pappaer, sier André Fornes.

Maura-mannen er den yngste på laget med sine 24 år. Hans far, Joar på 52, er lagets eldste.

GREIT NIVÅ

– Ambisjonene våre er å ligge på dette nivået i den forstand at 2. divisjon er et greit nivå. Vi har hatt anledning til å rykke opp tidligere men da har vi takket nei til opprykket, sier Joar, som sier de vil gjøre det samme ved neste korsveg.

Mens 2. divisjon er inndelt i regioner vil de to øverste nivåene innebære motstanderlag fra hele landet. Dette innebærer helt andre prioriteringer i hverdagen.

– Det er klart det kanskje ikke er så heldig sportslig sett, for med opprykk kunne man tiltrukket seg bedre spillere, sier Joar.

Han påpeker at mer ambisiøse spillere på Øvre Romerike uansett ikke trenger å reise lenger enn til Lørenskog eller Oslo.

– Folk har mulighet til å spille 1. divisjon eller elite hvis de vil det. Noen av oss har erfaring fra høyere nivåer, men når du har fylt 30 og er familiefar så satser man ikke mer på det, sier Joar.

NYTT LAG

Selv om mange har rutine er ikke Borgen-laget mer enn fem år gammelt. De fleste spillerne bor på Jessheim, andre i Eidsvoll eller Maura. Nesten alle av spillerne har bakgrunn fra Finstad som hadde 2. divisjonslag i en årrekke.

– Her i Borgen har vi vel klart å samle de spillerne som holder til på Øvre Romerike. Vi er 12–14 stykker totalt, men det er ikke alltid at alle kan stille. I og med at de fleste har barn, familie og andre ting å prioritere så har vi en avtale om at du stiller hvis du kan, sier Ødegård.

Han er blant dem som hadde større ambisjoner som yngre.

– Jeg la egentlig opp i 2005, men fant ut at jeg måtte ha noe å drive med, sier Ødegård.

HISTORISKE KAMPER

Borgen slo Oldenborg og tapte mot Asker i helgens runde som ble spilt i Maurahallen. Ettersom runden var utsatt var deres vanlige hjemmebane Alfhallen opptatt, dermed ble hallen i nabokommunen benyttet. Kampene i Maurahallen var dermed de første offisielle volleyballkampene som er spilt i hallen noensinne.

FAKTA

  • Volleyball-lag som spiller i 2. divisjon region øst.
  • Består av spillere fra midten av 20-åra til over 50.
  • Spiller sine hjemmekamper i Alfhallen.
  • Laget topper tabellen etter sine siste kamper, men har ingen intensjoner om å rykke opp til høyere nivå.
  • Borgen har også et trimlag som ikke er i divisjonssystemet, men i stedet reiser rundt på enkeltturneringer.

LES OGSÅ: Janet er eneste kvinnelige trener i herreligaen 

LES OGSÅ: Skihopper Mathias står støtt på egne bein

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.