– Motivasjonen for arrangementet var at vi ønska å få flere jenter i bygda til å spille fotball, sier initiativtaker, Frode Mikal Nilssen.

Ifølge Nilssen har allerede jentefotballen opplevd et løft etter fjorårets oppstart av et eget lag for jenter som begynner i fjerdeklasse ved årets skolestart.

OPPLEVER MESTRING

– Etter oppstarten økte antall jenter i denne årsgruppa fra fem til fjorten. De har det kjempegøy sammen, og opplever mestring på trening og under kamper, forklarer Nilssen.

FÅ AKTIVE JENTER

Blant de helt yngste barna har det imidlertid vært få aktive jenter, som fram til nå har vært sammen med gutta.

– Det skal noe til å holde motivasjonen oppe for disse jentene som spiller mot 20 gutter, sier initiativtakeren.

Han er derfor strålende fornøyd med det faktum at dagen resulterte i at et nytt fotballag for jenter som starter i andre klasse ble stabla på beina.

MYE LEK OG MORO

Jentefotballens dag inneholdt mye lek og moro for de frammøtte. Ifølge Nilssen var det først tid for oppvarmingsleker, før barna fikk øve på fotballferdigheter. Dagen ble avslutta med fotballkamper mellom jentene. Det ble også tid til en fotballkamp der de spilte mot foreldrene.

–EN KJEMPEDAG

– Det her var en kjempedag, og kunne ikke blitt bedre. Sola skinte, og både barn og foreldre så ut til å kose seg sammen, sier daglig leder i Hurdal IL, Marianne Strand.

Hun er full av lovord om innsatsen til Nilssen, og påpeker at det er svært viktig for idrettslaget med rekruttering av barn på et tidlig tidspunkt.

MER MOTIVASJON

– I fotballgruppa har vi jo merka det at vi dessverre mister jentene etter kort tid, fordi gutta fort blir bedre. En dag som dette blir derfor viktig for å skape mer motivasjon hos jentene for å få dem til å fortsette med fotball, sier Strand, som også forklarer at rene jentelag kan sørge for at det i større grad blir skapt et godt og sosialt fellesskap.

LES OGSÅ: – Et hyggelig bidrag til jentefotballen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.