• VISER. Leder Victor Rosenlind demonstrerer en av øvelsene.
  • - MORSOMT. Bjørnar Persson (15) synes det er gøy på young active-treninger. - Dette er veldig morsomt, sier han.

Med konseptet Young Active ønsker Akershus idrettskrets å ta vare på de ungdommene som vil drive organisert idrett på mosjonsnivå, som et alternativ til klubbenes vanlige opplegg der det legges større vekt på prestasjoner og framgang. Ull/Kisa er ett av seks idrettslag som er med på dette pilotprosjektet, og under ledelse av lokale ungdommer ble det i høst startet opp ukentlige treningsøkter på Jessheim. Denne onsdagskvelden i starten av april, et drøyt halvår etter oppstarten – var fem unge på plass for å delta på sirkeltrening i gymsalen på Allergot ungdomsskole.

– VELDIG MORSOMT

– Dette er ålreit å være med på. Veldig morsomt, sier Bjørnar Persson, før han løfter seg opp i ringene som henger fra taket.

Målet er at treningsopplegget skal oppleves som «den morsomme delen av gymtimen». I løpet av høsten og vinteren har de hatt diverse ballspill, lekedag, styrkebingo, badminton og turn. På planen for våren står blant annet zumba, frisbee, friidrett, stolpejakt og avslutning med volleyball og grilling på Nordbytjernet. Tilbake på sirkeltreningen kaster Sebastian Angel og Jørgen Willersrud en medisinball seg imellom.

– Dette er veldig gøy, for det er forskjellige aktiviteter hver gang, sier Sebastian, som har vært med siden oppstarten i høst.

LEDERSPIRER

Øktene ledes av Ull/Kisa-ungdom som på forhånd har tatt leder- og aktivitetskurs. Victor Rosenlind og Kristin Nielsen forteller at de i ettertid har vært samlet med andre young active-ledere for å dele erfaringer fra oppstarten.

– Dette har vært gøy. Det kan være litt vanskelig å finne på nye ting å gjøre, men vi var på kurs på lørdag hvor vi fikk mange ideer, sier Kristin.

Siden oppstarten i høst har de vært mellom fem og ti deltakere på hver økt, jevnt fordelt i ungdomsskolealder. Det er en start, men de hadde håpet å kunne få med enda flere på samlingene.

– Det er vanskelig å starte noe helt nytt, så det største problemet har vært å få med nok folk. Alle som har kommet hit har blitt  værende, så lenge det ikke har krasjet med andre ting. Derfor er det viktigste for oss å få de opp av sofaen for å møte på én trening, sier Rosenlind.

For øyeblikket er det kun gutter som bruker tilbudet. Rosenlind håper noen jenter har lyst til å gå sammen og bli med, for å gjøre det lettere for andre jenter å hive seg på.

SKAL FORTSETTE

Etter den første sesongen skal pilotprosjektet evalueres med en plan om å utdanne nye ledere som etter hvert kan overta ansvaret.

– Vi skal rekruttere flere ungdommer til å bli med å lede. Jeg regner også med at jeg selv blir med videre for å videreføre erfaringene fra oppstarten, sier Rosenlind.

LES OGSÅ: Vil at idrett og bynæring skal støtte seg mer på hverandre

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.