Etter at EM i sprint for skøyteløperne var over lørdag skal en person ha blitt angrepet utenfor Thialf isstadion i Heerenveen.

Ingen av de norske skøyteløperne skal ha vært i området da angrepet skjedde, men flere fikk med seg dramatikken.

DE NORSKE TRODDE DET VAR FYRVERKERI

- Vi trodde først det var et fyrverkeri, sier norske Sindre Henriksen ifølge NRK. Han ble redd, og fikk først vite hva som hadde skjedd da han kom tilbake på hotellet. Henriksen vant 500 meter allround lørdag med 36,30.

Espen Aarnes Hvammen, Eidsvold Turn skøyter, var raskest av de norske på 500 meter lørdag med 35,30. Han meldte dette på Twitter etter hendelsen:

- Let's keep the shooting at speed skating events to the starter's gun only!

SKUTT I HÅNDA

Ifølge NRK var det 51 år gamle Bert Jonker som ble skutt i hånda. Jonker er eigar av Clafis-laget der blant andre OL-mester Jorrit Bergsma er med. Flere biler i området fikk også skader da folk forsøkte å flykte i panikken som oppsto. Jonker greide selv å flykte fra stedet, og var lørdag kveld til behandling på sykehus.

Politiet mistenker at angrepet er relatert til en konflikt i forbindelse med et oppkjøp.

POLITIET SPERRET AV OMRÅDET

Flere av skøyteløperne som deltok i sprint-EM skal ha fått med seg skytingen.

Området utenfor Thialf isstadion ble sperret av etter hendelsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.