Eidsvold Turn har i en årrekke vurdert Myhrers framtid, men på det siste årsmøtet ble valget tatt. Det skal bygges kunstgressbane på Myhrer, sannsynligvis neste år.

- Dette vedtaket har kommet etter en meget lang og veldig grundig prosess innad i klubben. Det har heller ikke vært en enkel avgjørelse for oss, sier klubbleder Roar Halvorsen.

- For mange har det sittet langt inne å akseptere annet underlag enn det vi har hatt her i alle år. Jeg har også vært veldig skeptisk, men jeg er nok en utdøende rase, smiler Halvorsen.

- Et hovedpoeng for oss er at vi på denne måten kan samle aktiviteten på ett sted. Slik det har vært nå har vi tilhold ved Eidsvollhallen vinterstid og på Myhrer sommerstid. Dette har ikke vært ideelt med tanke på å bygge opp et godt miljø, slår Halvorsen fast.

LES OGSÅ: - Blir litt nostalgisk når det kommer til gressbaner

SKIKKELIG FLOMLYS

Det er ikke myr på Myhrer, men det er mye leire. Prosjektet innebærer at Turn ikke kommer til å grave seg nedover fra eksisterende dekke. Det blir i stedet drenert rundt og det blir lagt en duk over hele området.

- Det er veldig lite telehiv i bakken her vinterstid og med denne måten å bygge opp prosjektet, sparer vi en del penger i grunnarbeid, sier Halvorsen.

I Turns prospekt er det lagt opp til undervarme og vanningsanlegg. I tillegg er det bakt inn et godt lysanlegg.

- Et skikkelig flomlys er en forutsetning for å få utnyttet at slik anlegg. Vi ser at aktiviteten er veldig stor på kunstgresset ved Eidsvollhallen på kveldstid. Vi legger oss ikke så høyt i kvalitetsnivå at lysanlegget ville blitt godkjent til 1. divisjon, men allikevel så høyt at vi forventer at det kan brukes på nivået under, sier Halvorsen.

- I forhold til flomlyset ved Eidsvollhallen, blir dette som natt og dag, smiler Turn-sjefen.

KOMMUNAL GARANTI

Turn er avhengig av at Eidsvoll kommune garanterer for et lån på 13 millioner kroner.

- Et idrettslag vil sjelden ha en sikkerhet som kan føre til et låneopptak av et slikt beløp. For å få satt i gang med byggingen av anlegget er vi avhengig av en garanti fra kommunen, slår Halvorsen fast.

I Turns økonomiske beregning, er det satt opp cirka 3,2 millioner kroner i spillemidler. Momskompensasjon kan utgjøre i underkant tre millioner kroner.

I tillegg vil mye av byggingen av den nye kunstgressbanen gjøres på dugnad.

LES OGSÅ: - Her på Myhrer har vi store områder til disposisjon

KOMMUNAL STØTTE

Eidsvold Turn kommer også til å søke kommunen om økonomisk støtte til prosjektet.

- Uansett ender det opp med at klubben er nødt til å finansiere en god del selv for å få realisert prosjektet. Hvor mye klubben vil bli sittende igjen med i låneopptak, er vanskelig å si. Det avhenger av en rekke faktorer, blant annet hvor mye kommunen er villig til å støtte prosjektet med, sier Halvorsen.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.