Dal-kvinnen gikk i helgen ut med avgjørelsen i et brev publisert på sin twitter-konto.

– Etter noen runder med meg selv har jeg bestemt at dette blir min siste sesong som profesjonell syklist, sier hun.

MENTAL SMELL

24-åringen har tidligere vært åpen om at den stygge velten under verdensmesterskapet i 2014 satte dype spor.

– Etter velten jeg hadde i VM 2014 fikk jeg en større mental smell enn jeg hadde trodd. Det gikk greit etter en stund med noen runder hos psykolog, men jeg kjente med en gang at jeg aldri kom til å bli like tøff på sykkelen som før, utdyper hun.

Også etter den skumle episoden i 2014 har hun vært involvert i flere velter.

– Månedene og årene har gått, jeg har hatt gode resultater og fine opplevelser, men også flere velter. I det store og hele har jeg begynt å slite mer og mer med å kontrollere redselen i ritt, sier Bjørnsrud.

Hun skriver at dette har påvirket tilværelsen også utenfor sykkelsetet.

– Å føle at jeg ikke strekker til i noe jeg har brukt ti hele år av livet mitt på har vært veldig sårt. Som toppidrettsutøver bruker man 24 timer i døgnet på jobben sin. Og det å gå fra å ha helt klare mål om å en dag bli best, til å kjenne drømmen blir fjernere og fjernere selv om man trener som aldri før, det er noe som har gjort veldig vondt en god stund, sier hun.

GLEDER SEG

Bjørnsrud avslutter med at både hode og kropp har fått nok.

– Jeg har lyst til å få tilbake den gode, glade følelsen jeg hadde før. Jeg kommer definitivt ikke til å slutte å trene eller utfordre meg selv, men det kommer til å bli på noe annet enn hva jeg er vant med. Akkurat hva det blir vet jeg ikke enda, men jeg gleder meg til hva framtiden har å bringe, sier Bjørnsrud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.