I Ullensaker kommunes investeringsbudsjett for 2016-2017 ligger 230 millioner til nytt svømmeanlegg. Ullensaker idrettsråd har tidligere lagt fram planer for hvordan de ønsker at svømmehallen skal være, men i ly av nye opplysninger som vil gi mer finansiering med spillemidler er det gjort store endringer på tegningene. Planene innebærer nå fire ganger 25 meters bassenger i ulike fasonger til forskjellige formål. I forslaget finnes også et stort badeland med minst tre sklier, varmtvannsbassenger, og to store idrettsflater hvor den ene er i håndballflatestørrelse som kan kombineres med tribune for svømmebassenget. Det skisserte anlegget har også stupetårn opp til ti meter og klatrevegg.

FLERBRUK

- Vi har gjort rokeringer som skaper smidigere bruk av anlegget, og som legger opp til at flere kan bruke det samtidig, sier Jan Ivar Engebretsen, leder av Ullensaker idrettsråd til EUB.

Tidligere har det vært snakk om å legge hallen rett ved siden av Jessheim is- og flerbrukshall. Grunnet planenes omfang foreslår idrettsrådet at den heller blir lagt i motsatt ende av Ullensaker idrettspark. I badeland-delen er det blant annet planlagt motstrøms- og bølgebasseng.

- Badeland er veldig populært blant barn og unge, sier Engebretsen, som i prosessen har fått brukere med forskjellig bakgrunn og behov til å komme med innspill. Idrettsrådet har besøkt Aquarama i Kristiansand, Drammensbadet og Ankerskogen på Hamar - mens barn og unge har vært med for å høste brukererfaringer i Østfoldbadet. Engebretsen understreker at en realisering av hallen vil bety mye for alle kommunens innbyggere.

- Vi snakker tilbud fra vugge til grav. Med dette prosjektet har vi ivaretatt at alle skal kunne benytte anlegget, sier han.

Nylig ble ideene lagt fram for Hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur. Høyre-representant Hans Jørgen Borgen er positiv.

- VELDIG AMBISIØST

- Dette er veldig ambisiøst, og jeg har sansen for det, for jeg synes vi skal lage et ordentlig anlegg. For meg er det viktig at vi tar hensyn til både topp og bredde. Dette anlegget ser ut til å ta høyde for mange forskjellige grupper, og vil bli et gigantisk tilskudd til det vi allerede har å tilby, sier Borgen.

- Hva vil en realisering av anlegget bety for Ullensaker?

- Det betyr at vi tilrettelegger for at mange flere kan aktivisere seg på en god måte. Jeg er selv blant dem som burde svømt mer, men det blir gjerne for mye logistikk og begrenset tilbud. Og for de aktive svømmerne vil dette være helt fantastisk, sier Borgen.

Idrettsrådet skal presentere mer detaljerte planer inkludert skisser for kommunestyret den 15. juni.

LES OGSÅ: Klare på hvor badelandet bør ligge

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.