• PALLEN: Åse Marit Myrvang til venstre på 2. plass. Deretter skyttedronning Katrine Aannestad Lund og 3. plass Daniel Sørli. Foto: Anita Utse

– Gratulerer med din andre prinsessetittel!

– Tusen takk! Det føles meget bra. Jeg er utrolig fornøyd med egen prestasjon i dag. I dag har jeg bare kosa meg og gledet meg veldig til å skyte, sier Myrvang til EUB rett etter at andreplassen i Kongelaget er sikret. Prinsesse for første gang ble hun i Lesja i 2015, men andreplassen torsdag er hakket gjevere for Steinsgård-skytteren.

– hadde kontroll

Ekstremt spennende er en underdrivelse hva angår Myrvangs finale torsdag kveld. Hun skjøt på skive fire og hadde altså tre skyttere foran seg på lista. Full klaff i egen omgang skapte enda mer spenning i Førde, da Myrvang skjøt 100 poeng.

– Min omgang var det puls under. Jeg var nervøs og følte at jeg ikke hadde helt kontroll, men jeg hadde fokus på å gjøre ting riktig. Jeg gikk inn på standplass med god selvtillit og visste at jeg kan å skyte omganger. Jeg må bare gjennomføre og presse av hvert skudd, forklarer skytterprinsessen. Først klatret hun forbi Rasmus Løberg på skive tre, som skjøt 98 poeng, før hun inntok 2.-plassen da Tor Gaute Jøingsli skjøt 96 poeng på sin omgang.

Ledet til siste skytter

Det betydde at Åse Marit Myrvang ledet hele landsskytterstevnet da det gjensto én omgang – nemlig leder Katrine Aannestad Lund fra Jondalen sin ti-skudd. Det betydde også at man uansett ville få en skyttedronning i Kongelaget.

– Jeg var utrolig nervøs da Katrine skjøt. Pulsen var høy og det var nervepirrende, forteller Myrvang. Aannestad Lunds serie ble også av det imponerende slaget, med 100 poeng og fem sentrumsblinker. Det betyr at Katrine Aannestad Lund ble årets skytterdronning med poengsummen 349.

– Det er absolutt ikke surt å ikke bli dronning. Jeg tapte med ett poeng i dag og jeg gjorde mitt. Og det gir god motivasjon framover til videre trening.

– Feiringen?

– Det blir feiret ganske rolig. Jeg har spist middag nå og skal tilbake på campen og feire litt til. Ellers tror jeg nok det blir en rolig kveld. Jeg er litt utladet etter denne dagen, avslutter Myrvang. Neste år går Landsskytterstevnet i Stjørdal. Da gjenstår det å se om Myrvang kan ta steget helt til topps.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.