Turntalentet Fredrik Johnsen fra Jessheim er i Georgia for å representere Norge under EYOF - et slags europeisk ungdoms-OL. Mesterskapet er blant de største som finnes for ungdom, og 16-åringen har aldri før konkurrert i noe så stort.

SE OG LÆRE

På den siste treningen i Hoppenspretthallen, få timer før han satte kursen for Tbilisi, var Johnsen full av forventninger.

- Jeg skal gjennomføre en god konkurranse, og se på hva andre gjør og lære av dem, sier Johnsen.

Han har ikke satt seg noe resultatmål. Innstillingen til konkurransen handler heller om å klare å gjennomføre øvelsene på samme måte som han har gjort på trening opptil flere ganger om dagen denne sommeren. Ørsmå detaljer kan utgjøre stor forskjell når det virkelig gjelder.

- Jeg tror det er ganske mange gode der, men jeg skal nok ha et greit nivå i forhold til dem, sier han.

- SLIPPE SEG MER LØS

Senest i vår ble Johnsen juniornorgesmester. Espen Jansen er trener for Johnsen i Hoppensprett IL og leder de norske guttene i EYOF. Turnveteranen er ikke i tvil om hvor talentet har mest å hente på egen utvikling.

- Det er å slappe av, kose seg litt mer og slippe seg mer løs, sier Jansen.

Georgia-turen innebærer blant annet at Johnsen skal bo i deltakerlandsby. Jansen råder sin elev til å være nysgjerrig på omgivelsene. Han mener Fredrik har mye å hente på å se hva andre turnere gjør, men også hvilken mental innstilling de utstråler under mesterskap.

- Det gir muligheter å være blant de beste i Norge, og dette er ett av de største mesterskapene for ungdom som finnes. Fredrik har nå muligheten til å se på andre turnere, som ser akkurat like ut som han selv, og som gjør vanskelige ting. Man kan også lære mye av å se hvordan mange av dem ser på det hele som en lek, sier Jansen.

Selv kjenner treneren det internasjonale turnmiljøet bedre enn de fleste andre.

- Det er et så godt miljø at det bare er å spørre om man lurer på noe. Selv de aller beste i verden, sier Jansen.

GLEDER SEG

Norge sender totalt 62 utøvere til EYOF. Fredrik Johnsen utgjør Norges guttelag i turn sammen med Sofus Heggemsnes (Oslo Turn) og Harald Grimsrud Wibye (Nedre Glomma Turn). Jansen er med som trener for trioen.

- Vi skal framstå som en fin gjeng, og hvis vi klarer det vi har øvd på i sommer skal vi gjøre det godt, sier Jansen.

Unge Johnsen føler seg klar, både fysisk og mentalt.

- Jeg gleder meg mest, sier han.

LES OGSÅ: Trener med kinesiske utøvere

SE VIDEO: Derfor hevder de seg helt i toppen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.