Mange hadde nok regnet med at Ragnhild Haga ville være blant de utvalgte norske løperne i Lahti. 25-åringen selv tok ingenting på forskudd, men nå er altså VM-billetten sikret. Etter lørdagens NM-skiathlon på Lygna holdt Norges Skiforbund pressekonferanse for å offentliggjøre VM-troppene. Der ble det klart at hun nå kan begynne å skrive pakkeliste for et opphold i den finske vintersportsbyen.

LES OGSÅ: Endte på den sure fjerdeplassen

DISTANSE

Tradisjonelt er det distanserennene som passer Haga best. Med andre ord er det sannsynligvis 15 kilometer med skibytte og 30 kilometer fri teknikk Åsen-løperen nå forbereder seg til.

- Hvor mange vil du bruke i mesterskapet?

- Det kan være alt fra fem til åtte. Fire stykker har fått signaler om hvilke distanser de kan gå. Resten må vi vente litt med, sa landslagstrener Roar Hjelmeset til TV2.

Han ville imidlertid ikke spekulere i om utestengte Therese Johaug kunne få VM-plass:

- Det har ikke vært noe tema. Blir hun frikjent finnes det nok løsninger på det også. Men det har ikke vært en problemstilling for oss, sa han.

Ragnhild Haga får imidlertid ikke selskap av bror Magne og klubbkamerat Johan Hoel i Finland.

LETT VALG

Gjerdrum-løperen Maiken Caspersen Falla er også med i den norske VM-troppen, noe som nok var et lett valg for landslagsledelsen. Falla har lenge vist at hun holder høyt nivå, sist med bronsemedalje fra 15 km med skibytte og gullmedalje på sprinten under helgas NM på Lygna.

Disse stiller for Norge

Marit Bjørgen, Rognes IL

Heidi Weng, IL i BUL

Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb

Mari Eide, Øystre Slidre IL

Kathrine Harsem, IL Varden Meråker

Ragnhild Haga, Åsen IL

Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming.

To hjemmeværende reserver

Martin Johnsrud Sundby, Røa IL

Didrik Tønseth, Byåsen IL

Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL

Emil Iversen, Varden Meråker IL

Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL

Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk/Hauger IF

Sjur Røthe, Voss IL

Anders Gløersen, Rustad IL

Niklas Dyrhaug, Tydal IL

Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski

Petter Northug jr., Strindheim IL

Håvard Solås Taugbøl, Lillehammer Skiklub.

Hjemmeværende reserve:

Hans Christer Holund, Lyn Ski

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.