Tour de ski-sirkuset hadde flyttet seg til Oberstdorf og fellesstart med skibytte sto på programmet tirsdag. Kvinnene gikk først fem kilometer i klassisk stil, før de avsluttet med fem kilometer med fristil.

Tirsdagens konkurranse utviklet seg annerledes enn vanlig når verdens beste kvinnelige langrennsløpere samlet. Store deler av feltet var nemlig godt samlet gjennom nesten hele løpet.

Da en runde på 2,5 kilometer gjensto var fortsatt cirka 30 løpere samlet. Skøytetraseen var imidlertid meget smal og det var veldig vanskelig å avansere i feltet for dem som ble liggende noe bak.

Ragnhild Haga ble liggende litt bak sammen med et par av de andre norske utøverne.

I front kjempet Heidi Weng, mens Ingvild Flugstad Østberg var uheldig og brakk en stav i den lengste motbakken og ble dermed «slukt» av store deler av feltet.

Svenske Stina Nilsson vant foran Jessica Diggins, USA og med Heidi Weng på tredjeplass. Ingvild kom inn til en 13. plass, mens Ragnhild Haga kom på 22. plass, 26,8 sekunder bak Stina Nilsson.

LES OGSÅ: Tung start for Haga i Tour de ski

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.