• TILBAKE: Ragnhild Haga har stått over konkurranser over jul og nyttår for å spisse formen mot OL.

Ragnhild Haga åpnet ski-NM på Gåsbu med bronse på fredagens 10 km fri teknikk. Lørdag formiddag fulgte hun opp med bronse på 15 km med skibytte. 

– Bronse er bra det, men jeg synes jeg hadde en bra spurt så det var synd at oppløpet ikke var lenger, sier Haga til NRK.

SAMME SOM DAGEN FØR

Pallplasseringene ble identiske som dagen før. Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Haga kom samlet inn mot avslutningen, og etter et intenst spurtoppgjør vant Bjørgen henholdsvis to og tre hundredeler foran Jacobsen og Haga.

Etter en sterk sesonginnledning hadde Haga gjort seg svært aktuell til å få gå både 10 km fri og skiathlon i OL. Uhrenholdt Jacobsen, som slo Haga begge dagene, er en direkte konkurrent om disse startplassene.

– OL-søknaden var nok bedre før jul, jeg følte meg hakket bedre enn nå. Men nå har jeg trent litt og trenger nok noen renn, og så gleder jeg meg over at flere på laget går fort, sier Haga.

GJELDER Å OVERBEVISE

Hun sier det nå gjelder å gå bra i verdenscupen, og på treninger og testløp for å posisjonere seg inn mot de olympiske lekene i februar. 

– Jeg aner egentlig ikke hvordan trenerne tenker, men det er helt sikkert en kjempevanskelig avgjørelse. Fortsatt kan mye skje, sier Haga.

Åsen IL-løperen går ikke søndagens stafett og er dermed ferdig med NM for denne gang. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.