Familien Haga i Holter har ei hytte på Sjusjøen. Der har en av landets aller beste langrennsløpere flyttet inn for en periode for å forberede seg til viktige konkurranser før VM. Ragnhild er på familiehytta sammen med broren Magne, som også er i den ypperste langrennseliten i landet.

300 kilometer med åpne løyper, både i fristil og klassisk, står det om Sjusjøen på skiinfo.no. Dermed bør Ragnhild ha tumleplass nok til sine treningsturer i tiden framover.

MIDDELS FORM

- Hva var hovedårsaken til at du hoppet av Tour de ski da to etapper gjensto?

- Jeg hadde gjennomført en relativt stor del av touren uten at jeg hadde lyktes spesielt godt. Jeg følte vel egentlig at formen var litt sånn middels. Jeg kunne for så vidt ha fullført, men denne sesongen er det verdensmesterskapet i Lahti som er det altoverskyggende målet, og da vil jeg heller prøve å finne godformen til de siste konkurransene før VM-uttaket, sier Ragnhild til EUB.

- Du har fullført Tour de ski både i 2015 med en fjerdeplass og i 2016 med en sjetteplass. Litt annerledes blir det da å ligge på en 16. plass da to etapper gjensto?

- Ja, og spesielt med tanke på at det er VM som er det aller viktigste målet denne sesongen.

Startet ferden mot monsterbakken: Ragnhild var klar for Tour de Ski

KAMP OM PLASSENE

Ragnhild kvalifiserte seg til Falun-VM i 2015 og deltok i 10 kilometer fristil. I den øvelsen ble Heidi Weng beste norske med en 22. plass, nesten to minutter bak vinneren, Charlotte Kalla, Therese Johaug kom på 27. og Ragnhild på 29. plass. Marit Bjørgen kom for øvrig på 31. plass.

- Hvis du kunne ha plukket ut øvelser i Lahti-VM. Hva kunne du tenkt deg å gå?

- Duatlon og tremila er de to øvelsene jeg har sett på som aktuelle.

- Ikke stafetten?

- Stafettplassene er ofte avhengig av hvilke utøvere som presterer godt i et mesterskap. VM går over ganske lang tid og utøverne må holde seg i form og unngå skader og sjukdom. I utgangspunktet er det naturlig å tenke at Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng sikrer seg tre av plassene. Dermed blir det eventuelt en kamp om den fjerde plassen. Og det er en del utøvere på høyt nivå i Norge, slår Ragnhild fast.

EUB Quiz: Temaet er Ragnhild Haga

SOLID TRENING

- Hvilke planer har du framover?

- Nå blir det litt avslapping og deretter rolig mengdetrening. Etter hvert blir det også en del intervalløkter. Om et par uker er det verdenscup i Ulricehamn (10 km klassisk og stafett). Helt i slutten av måneden er det verdenscup i Falun (sprint og 15 kilometer fristil fellesstart) og helga deretter er det NM på Lygna.

- Jeg kommer til å ta ei helg om gangen framover. Jeg er ikke best av de norske langrennsløperne, men jeg er heller ikke dårligst. Uansett håper jeg å gå fort nok til at jeg får en billett til VM i Lahti, sier Ragnhild Haga til EUB.

FAKTA RAGNHILD HAGA

Aasen IL / Norges U23-lag

Født 1991, bosted: Holter

06.01.2017: 17. plass Toblach (Ita) 5 km fristil 04.01.2017: 16. plass (10) Oberstdorf (Tyskl) 10 km fristil 03.01.2017: 22. plass Oberstdorf (Tyskland) skiathlon 5/5km 01.01.2017: 23. plass Val Mustair (Sveits) 5 km klassisk 31.12.2016: 31. plass Val Mustair (Sveits) sprint fristil