- Det var absolutt gøy å gå her i dag. Feltet var sterkt, med løpere som tok turen helt fra Lahti, smilte Haga etter målgang.

Åsen-løperen siktet da til flere av de norske VM-løperne som stilte til start i søndagens Norgescup.

FORNØYD

- Jeg er veldig fornøyd med løpet og å bli nummer tre. Sammen med Simen Hegstad Krüger fikk jeg en fin reise, selv om jeg gjerne skulle gått litt raskere de første ti kilometerne. Da kunne jeg kanskje ha kommet ennå litt høyere på resultatlisten, men sånn ble det ikke i dag, konstaterte Haga. Den sympatiske skiløperen understreket at han satte pris på de mange som hadde tatt turen ut i løypene for å heie.

Hagas reisepartner Simen Hegstad Krüger tok andreplassen, mens VM-reserven Hans Christer Holund sikret seieren. Åsen-løper Johan Hoel hadde en litt trøblete dag, og kom i mål drøye ni og et halvt minutt bak vinneren.

KUN SEIER VAR GODT NOK

Mange har ment at seierherre Holund burde vært tatt ut til Lahti. Selv fortalte han at formen er bra, og at han fortsatt håper på å kunne gå femmila i Finland.

- Jeg og Magne er ganske like skiløpere. Da jeg hørte at det var faren til Magne (Bjørn Haga journ.anm.) som hadde kjørt løypene, var jeg sikker på at dette ble bra, fleipet Holund til EUB.

- Var det noe annet enn seier som gjaldt i dag

- Nei, det var ikke det, stadfestet Lyn-løperen.

LES OGSÅ: Tatt ut til U23-VM

VM-LØPERE

Flere fra den norske Lahti-troppen var i aksjon på Åsen stadion. Mest oppmerksomhet var det riktignok rundt Petter Northug som havnet på sjetteplass, to og et halvt minutt etter Holund. Trønderen brukte rennet som oppkjøring til femmila i VM, og var veldig fornøyd med både løyper og arrangementet.

- Disse løypene ligner veldig på de i Lahti, så dette var en veldig gunstig gjennomkjøring. Det er artig å komme hit når det er lagt sånn til rette for oss. I tillegg er det gøy med mye liv og røre rundt løypa, sa skistjerna etter målgang.

GØY PÅ HJEMMEBANE

Åsen-løperne koste seg på hjemlige trakter. Lillebror Anders Haga holder ennå junioralder, og fikk virkelig testet seg mot de store gutta.

- Det er et stykke opp til de aller beste, men det er morsomt å se hvor i seniorklassen man hører hjemme, sier han.

Nå ser han fram til junior-NM i Harstad om et par uker, der han sikter seg inn mot 20 km fristil. Hvis alt klaffer drømmer han om å ta medalje der.

- Det var kjempemoro å gå med masse venner rundt løypa. Årets høydepunkt for meg. Resultatmessig var dette soleklart årsbeste, og jeg fikk massevis av gode løpere bak meg på resultatlista, sa Kristoffer Lamøy som kom i mål elleve minutter bak førsteplassen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.