Børre Rognlien ble utnevnt til æresmedlem i Norges Idrettsforbund og fikk stående applaus da han ble ropt fram for å motta hedersbevisningen som ble det mangeårige organisasjonsmennesket til del.

MANGE VERV

Rognlien har ikke bare vært idrettspresident. 1944-modellen har viet mye av sitt voksne liv til den frivillige idretten. Den tidligere bokseren har hatt mange forskjellige verv. Det gjorde at han hadde et helt annet utgangspunkt for å lykkes enn mange av sin forgjengere. Den ryddige og målbevisste karen leverte på søndag fra seg et mønsterbruk av de sjeldne. Det bemerket flere av gratulantene.

- Jeg er mest glad for at vi igjen har klart å samle norsk idrett. Dette tinget har vært preget av harmoni og at de som er her ønsker å jobbe for et felles mål. Det var ikke akkurat slik det forrige tinget var. For fire år siden var det langt vanskeligere å være konstruktiv, sa Rognlien og siktet til den uroen som var i toppsjiktet den gangen.

Han har i sin idrettspresident-tid fått erfare at det blåser på toppene. Men den kunnskapsrike mannen som trådte sine barne- og ungdomssko på Øvre Romerike, har stått fjellstøtt i de fleste sammenhenger.

Svært takknemlig

Det bemerket også etterfølgeren Tom Tvedt da han søndag overtok jobben på idrettstinget i Trondheim. Rogalendingen la ikke skjul på at han er takknemlig for at han får ta over etter Børre Rognlien. Samtidig er han ydmyk i forhold til at han nå overtar dette prestisjefylte vervet etter en som har vært så klar og tydelig i de fleste sammenhenger.

Tvedt bemerket at Rognlien har gått opp en løype og etterlater seg et fundament som skal gjøre det mulig å utvikle norsk idrett videre. Den tidligere håndballspilleren regner med at han kommer til å ta noen telefoner til Børre når han trenger en å diskutere vanskelige saker med.

- Du sitter på enormt mye kompetanse og har en stor kontaktflate. Klisterhjerne har du også. Jeg er både glad og takknemlig for at jeg har fått muligheten til å jobbe sammen med deg de fire årene du har vært idrettspresident. Jeg vet at det i perioder har vært tøft å stå så oppreist som det du har gjort. Det er nemlig mange som mener noe om denne store organisasjonen. Men du har vist en imponerende integritet gjennom hele tingperioden. Din væremåte har skaffet deg tillit, sa Tvedt da det var tid for å takke av den lokale idrettspolitikeren.

LES OGSÅ: Idrettens overhode fikk nye «ti bud» på bordet

Fire spennende år

Børre Rognlien kvitterte med at det har vært fire spennende, innholdsrike og ikke minst arbeidsomme år. Han ville ikke ha vært de foruten. Det er ikke få vennskap «høvdingen» har knyttet i løpet av de årene han har hatt verv innenfor det frivillige organisasjonslivet. Børre kommer ikke til å forsvinne fra idretten med det første.

Både Tvedt og andre var tydelige på at de ønsker å trekke veksler på han som har hatt evnen til å se helheten innenfor idretten.

Det er ikke alle som har klart det i en organisasjon som skal ta vare både på topp og bredde.

UNGDOMMEN

Børre Rognlien sa i sin avskjedstale at han håper det nye idrettsstyret vil jobbe hardt for at alle barn og ungdommer får muligheten til å drive med idrett og fysisk fostring. Han er opptatt av at ingen må stenges ute på grunn av at de ikke har råd til å være med. Rognlien mener det bør være fokus på at det ikke må bli for dyrt å drive med barneidrett.

LES OGSÅ: På mimretur før avgangen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.