Mortens kone, Susan, meldte mannen på Styrkeprøven - etter eget utsagn fordi han skulle komme seg litt ut. Susan gikk bort i oktober 2017 som følge av sykdommen ALS.

Gjengen hadde i forbindelse med sykkelturen en pengeinnsamling til ALS-saken. Til slutt endte aksjonen opp med 161.736 kroner. 

NESTEN TREDOBLING AV MÅLET 

- Det er omtrent tredobbelt av det vi håpet på i forkant. Målet var 100 kroner per kilometer vi syklet. Summen vi endte på er over all forventning, sier en sliten, men fornøyd Jarle Granheim.

Han forteller at saken og historien har skapt stort engasjement, og det bare på et par uker. 

Selve opplevelsen av turen beskriver han som en følelsesmessig berg- og dalbane. 

MENTAL PRØVELSE 

- Turen i seg selv var veldig mørk på sitt mørkeste, men samtidig tilsvarende fantastisk på sitt beste. Min konklusjon er at 90% av testen var mental, og 10% rent fysisk. Den første ståpelsen fikk vi ved Dombås da folk stod og heiet heiet på oss. Støtten fra veikanten gjorde spesielt godt i motvinden og mens kroppen skreik, forteller Granheim, som var en sliten mann da EUB snakket med han søndag kveld. 

- Jeg skal prøve å se VM-kampen mellom Brasil og Sveits, men jeg tviler på at øynene holdes oppe så lenge! 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.