Nannestad-jenta Sara Asakskogen (19) og Hedda Myran Taugard (18) fra Eidsvoll fikk begge sin debut for fotballaget LSK Kvinner i onsdagens cupkamp mot Fortuna Ålesund. Med et drøyt kvarter igjen og 5-0 ledelse mente trener Hege Riise at tiden var inne.

- HADDE ET LITE HÅP

– Vi forventet ingenting da vi ble med til Ålesund, men vi hadde et lite håp om å få spilletid siden vi i dag møtte et 2. divisjonslag. Likevel kjente vi at pulsen steg da Hege sendte oss ut på oppvarming tidlig i andre omgang, sier jentene til LSK Kvinner sine nettsider

Asakskogen startet karrieren i Nannestad FK, og har siden vært i Kongsvinger før LSK. Myran Taugard har gått gradene i Eidsvold Turn. Nå er de i utgangspunktet rekruttspillere i Lillestrøm, men har hele denne sesongen hospitert på A-lagets treninger. Trener Riise likte hva hun så av duoen i 7-0 seieren.

– Jentene kom godt ifra det i sin debut. Begge to bidro til at vi opprettholdt trykket mot Fortunas mål i sluttfasen av kampen. For LSK Kvinner betyr det veldig mye at klubben kan hente gode spillere fra egne rekker, sier hun.

NESTEN SCORING

Sara var svært nær å krone debuten med en scoring. Hun fikk dyttet ballen forbi keeper, men en forsvarsspiller stoppet ballen ved målstreken.

– Æsj, der skulle jeg ha brukt litt mer kraft. Litt surt, men blir forhåpentligvis fort glemt. Skal i alle fall ikke ta fra meg gleden av å ha debutert for Norges beste lag, sier Asakskogen.

Også ullsokningene Malin Brenn, Emilie Woldvik og Sophie Haug var på banen for LSK.

Haug startet for øvrig denne sesongen med å score fem mål på de tre første kampene, og trener Riise sa til EUB at hun ser få som matcher ungjentas styrke

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.