• EN: Her setter Ødemarksbakken ballen helt oppe i vinkelen.
  • TO: Ødemarksbakken feirer etter å ha satt inn sitt andre mål for dagen.
  • TRE: «Bakken» blir lagt i bakken av keeper. Straffesparket satte han selv i mål.

Kristoffer Ødemarksbakken skal neste sesong fortsette karrieren i Lillestrøm. I Ull/Kisas siste hjemmekamp av årets seriespill vartet Maura-mannen opp med tre scoringer i 4–2 seieren over Arendal.

– STORT

– Det var veldig gøy og det var en verdig avslutning. Det var ikke noe jeg hadde trodd på forhånd så dette var stort, sier Ødemarksbakken til EUB.

Arendal hadde satt en corner rett i mål før Ødemarksbakken utliknet til 1–1 ved å bøye ballen opp i vinkelen fra kanten av femmeteren. I andreomgang fullførte han snuoperasjonen da han fikk avslutte fritt inne i sekstenmeteren. Hat tricket så ut til å være i boks da Bakken rundet keeper Jørgensen, men før han fikk trillet ballen i mål ble han dratt ned av sisteskansen som dermed ble utvist.

Det var egentlig Niklas Sandberg, som avgjorde lokaloppgjøret mot Strømmen fra krittmerket sist, som skulle ta straffen. Da straffesparket ble dømt pekte Bakken forsiktig på seg selv, og fikk en klem av Sandberg i retur. Straffesparket satte han rolig i nota til 3–1.

– Det er bare å hylle Sandberg og hele laget. Det viser hvordan lagmoralen er. Han skal egentlig ta straffer, men så sier han «selvfølgelig skal du ta denne». Det er kanskje det samholdet som gjør at vi har gjort det så bra i år, sier Ødemarksbakken.

Ull/Kisa gikk til søndagens kamp med vissheten om at ett poeng ville sikre kvalikplass. Nærmeste utfordrer Levanger tapte uansett mot Mjøndalen, men underveis ble «Bakken» aldri stresset av at Kisa først havnet under.

– VET AT VI SCORER MÅL

– Vi vet at vi scorer mål, og at vi var mye bedre enn vi viste i åpningen av kampen. Starten av førsteomgang var ikke så veldig bra, det var mye vind uten at vi skal skylde på det, men vi visste at vi ville komme sterkere tilbake, sier Bakken.

Kantspilleren på motsatt side, Nicolay Solberg, nikket inn 4–1 minutter før slutt. Arendal reduserte ved en Peter Kovacks-dødball på overtid.

Kisa avslutter seriespillet borte mot Levanger neste søndag. Hvis alt klaffer kan laget bli det best plasserte av de fire kvaliklagene, der de to øverste får spille hjemme. «Bakken», som uansett skal spille for Lillestrøm kommende sesong, ser fram til å spille kvalik for første gang.

– Jeg skal ikke love noe opprykk her, men i den flyten vi er i nå kan vi nå hele vegen, sier Ødemarksbakken.

GÅR FOR TREDJEPLASSEN

Trener Vegard Skogheim synes først og fremst det var godt å nå målsettingen de satte seg i høst om å nå kvalik.

– Nå går vi for tredjeplassen. Det skal mye til, men vi går i hvert fall for å slå Levanger og eventuelt få hjemmekamp. Men kvalik er kvalik og vi tar hvem vi får. Vi er glade for å være med, sier Skogheim.

Også treneren synes hat tricket til Ødemarksbakken var en verdig avslutning på hans bidrag i serien foran Jessheim-publikummet.

– Han har litt å gå på i spillet sitt, men scorer tre mål og det er det som synes i protokollen. Jeg synes han løftet seg nå, for jeg synes ikke han har vært sånn som vi vil ha han i de 3–4 siste kampene. Men i dag så var han litt tilbake til den gode gamle Ødemarksbakken. Lillestrøm får nok bruk for han, sier Skogheim.

KAMPFAKTA

Ull/Kisa – Arendal 4-2 (1-1)

Jessheim stadion, 1067 tilskuere

MÅL

0–1. 18. min.: Vlatko Lazic

1–1. 30. min.: Kristoffer Ødemarksbakken

2–1. 60. min.: Kristoffer Ødemarksbakken

3–1. 85. min.: Kristoffer Ødemarksbakken

4–1. 89. min.: Nicolay Solberg

4–2. 90. min.: Péter Kovács

Rødt kort: Marco Priis Jørgensen

Ull/Kisa (4-5-1): Stefan Hagerup – Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Ciise Abshir, Nikolas Walstad (Jan Tore Amundsen fra 73.)–Nicolay Solberg, Niklas Sandberg (Herman Henriksen fra 85.), Christian Aas, Sverre Martin Torp (Magnus Grødem fra 80.), Kristoffer Ødemarksbakken–Andreas Aalbu

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.