Nærmere tusen 6.- og 7.-klassinger fra skoler i Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad, Hurdal og Nes tilbrakte tirsdagen med Tinestafetten på Jessheim friidrettsstadion. 

STARTNERVER

I minuttene før start trippet Nannestad-jentene Kathleene Sam, Mina Nysveen og Kine Oppegård rundt på indre bane.

– Det er gøy å være her, men jeg stresser veldig mye. Det er jo så mange som ser på, sier Kathleene og smiler. 

Hver av deltakerne løper 200 meter, en halv runde rundt den ovale banen. Jentene synes det er mer enn langt nok når de skal gi full gass fra start til slutt. 

– Man blir litt stressa før det starter, men det er fortsatt gøy, sier Kine.

Jentene forteller at Tinestafetten er noe som er blitt snakket om på skolen i lang tid, for massemønstringen består av mer enn bare løping. De fleste skolene har flere lag og har kjørt interne uttak i forkant. Da stafetten begynner er det hektisk aktivitet også rundt banen. De som ikke løper, eller skal gjøre seg klare ved en av vekslingssidene, flokker seg rundt dekket for å heie fram dem som er i aksjon. Mange løper fra side til side over gresset for å få med seg vekslinger og innspurt.

– Det er enda morsommere å se på enn å løpe, mener Mina.

SOSIALT

Langs den ene lista sitter Skogmo-trioen Alina Aasheim, Linnea Pronaj og Thoreya Segato å følger spent med på løpinga. 

– Dette er kjempegøy, sier Alina.

– Ja, så er det gøy å være i aktivitet, sier Thoreya. 

De vant hele stafetten da de var med i fjor, og hadde denne gangen mål om å kopiere bragden. Likevel er de vel så opptatt av å nyte sola.

– Dette handler mest om å være med venner. I fjor regnet det, så da var det ikke like morsomt, sier Linnea, som denne dagen var heldigere med rundt 20 grader og sol.

JUBILEUM

I år fyller Tinestafetten 25 år, og i den sammenheng får 25 av arrangørene som har vært med flest ganger en symbolsk gullstafettpinne fra Norges Friidrettsforbund og TINE. Blant dem som hedres for lang og tro tjeneste er Ull/Kisa friidrett

Jessheim-klubben har vært med på alle stafettene med unntak av ett år. Helge Velure har vært leder for alle sammen. Med en slik rutine å støtte seg på holdt lederen hodet kaldt når det oppsto krøll helt på tampen av forberedelsene. 

– Vi fikk feil T-skjorter, men heldigvis er lageret for hele Tinestafetten på Jessheim, så når det kom på plass så lysnet det, sier han og smiler. 

Velure og Ull/Kisa hadde totalt 13 funksjonærer i sving.

LES OGSÅ: Klubber har fått sammen om populær friidrett

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.