Skiskytter Ole Christian Johnsrud vant gull på sprinten for menn 18 år under helgens junior-NM i Holmenkollen.

STORT

- Dette er stort for meg på flere måter. Du ser at treningsgrunnlaget som er lagt ned, og jobbet for så mange timer og døgn, lønner seg. Samtidig er det en indirekte inntektskilde ved at det er lettere å få sponsorer når du har noe å vise til, sier Johnsrud.

Eidsvollingen hadde en bom per skyting og vant gullet med fire sekunders margin.

- Det var veldig gøy! På forhånd var jeg ikke i nærheten av å tro at jeg skulle klare det, sier Johnsrud, som anser seg for å være bedre på den dobbelt så lange normaldistansen. I den øvelsen kom han på 15. plass, men på den avsluttende stafetten fikk han ny medalje med sølv i klassen M17-18. Nå ser han fram mot neste Norgescup i Steinkjer, men han har allerede målene klare for neste sesong.

- HØYT NIVÅ

- Da har jeg et håp om å hevde meg enda i bedre i flere NM-øvelser, og være jevnt litt bedre enn jeg er nå, sier han.

De ti deltakerne fra arrangørklubben Bjerke IL tok totalt to gull, ett sølv og en bronse.

- Moro. Vi er kanskje ikke så mange, men jeg vil si vi holder et høyt nivå, sier Johnsrud.

Flere lokale utøvere hevdet seg under helgens mesterskap i Holmenkollen. Jørgen Brendengen Krogsæter tok gull på både sprint og normaldistansen i klassen menn 19 år, og ble belønnet med uttak til junior-VM senere i måneden.

LES OGSÅ: Fenstadrunden avlyses aldri

LES OGSÅ: Kjemperesultat for Fredrik Fodstad

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.