For å profilere norske hesteryttere har Anton Granhus de siste snaue to årene hatt diverse begrensede engasjement i Norges Rytterforbund. Fra 1. april gikk Maura-mannen inn i en fulltidsstilling som forbundets kommunikasjonsrådgiver.

– Det er et fulltidsengasjement som løper ut august og opp mot VM i hestesport som er i september. Dette er kjempemoro, sier Granhus.

Sommeren er en travel tid innen hestesporten?

– Nå går det slag i slag med store arrangementer over hele Norge, Europa og verden for den saks skyld. Det er veldig travelt. Heldigvis har vi ryttere som rir på høyt nivå slik at det er moro å også følge med på de aller største stevnene.

Hvilken posisjon har Øvre Romerike i norsk hestesport?

– Dominerende i feltritt. Det er ingen klubb som har dominert en gren i hestesporten slik som Ullensaker rideklubb har gjort nå de siste årene i feltritt.

Hva er du opptatt av nå?

– Å få meg noen dager ferie, men det er vanskelig å få til. Særlig med en salmonellasak som går her på Østlandet, hvor man har ansvar for å gi riktig info. Jeg er i beredskap. Jeg er satt opp på 14 dager ferie, men er tilgjengelig for alle.

Hva betyr sommeren for deg?

– Etter at jeg flytta til Østfold betyr den badestrender og den herlige Skjærgården her. Og livet sammen med familien innimellom alle store stevner.

Hva og hvor er ditt optimale feriested?

– Jeg koser meg veldig i Bordeaux, Frankrike. Det er en herlig by som kombinerer historie, god vin og turmuligheter.

Sommerens ferieplaner?

– Hjemme i Sarpsborg med lokale utflukter. Det er svenskekysten rett nedenfor med Nordens Ark, Smögen og Kosterøyene, og akkurat nå er jeg på veg til Tusenfryd.

Hva står helst på menyen i sommer?

– Jeg er altetende, men hvis jeg må velge blir det laks med en god saus og poteter.

Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?

– Pappa var daglig leder på Gardermoen ridesenter da jeg var tenåring, så høysanking på jordene er noe både musklene og jeg husker godt. Det var jeg, broderen og fatter’n, og det var den gangen det gikk an å prate med hverandre uten flystøy.

Hvor bader du helst?

– Borregaardsarbeidernes feriehjem i Sarpsborg, en fin og åpen badestrand.

Beste sommersang?

– Idyll.

Hva var din første sommerjobb?

– Sortere tomflasker hos Knut Hoen, dagligvarebutikk i Maura der det i dag er Kiwi.

Hvilken kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?

– Kona sitter ved siden av meg i bilen, så det kan jeg ikke svare på. Men for å være seriøs kunne jeg tenkt meg å havne på en øde øy med Barack Obama. Han virket som et utrolig vettugt menneske som det ville vært hyggelig å prate med.

SJU KJAPPE

LESER? Aviser på pad.

BLIR FLAU AV? Nordmenn som ikke kan oppføre seg i utlandet.

LIKER Å SPISE? Sushi.

REDD FOR? Brennmaneter.

ER AVHENGIG AV? Telefon.

GOD TIL Å? Være tilgjengelig for folk.

DRØMMER OM? Være gjeldfri.

FAKTA

  • ALDER: 59.
  • BOSTED: Sarpsborg.
  • FAMILIE: Kone og tre barn.
  • ER: Kommunikasjonsrådgiver i Norges Rytterforbund.
  • INTERESSER: Hest, hest og familie.
  • AKTUELL MED: Fremmer norsk hestesport gjennom store mesterskap.

LES OGSÅ: Møt feltrytter Emilie Laumann

LES OGSÅ: Bjørnstad tørker støvet av golfkøllene sine i Ullensaker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.