Tour de Hedmarken består av fire ulike skirenn i en kompakt cup fra 17. til 28. desember.

BYE BEST

Etter det fjerde og avsluttende rennet ble det klart at Sigrid Bye er sammenlagtvinner av Tour de Hedmarken for klassen kvinner 18 år. Eidsvold Værks Skiklub-løperen gikk i mål to sekunder etter Aurora Ulsaker Bjørn (Vang Skiløperforening) på jaktstarten ved Budor skistadion, og den avstanden holdt til at Bye havnet foran nevnte Ulsaker Bjørn i sammendraget med ti sekunders margin.
Bye la grunnlaget for sammenlagttriumfen med seier i Gåsburennet dagen i forvegen, samt 2. plass og 3. plass i henholdsvis Ottestadrennet og den innledende HA-sprinten. Totalt fem jenter fullførte alle etappene i denne klassen.
Flere lokale løpere hevdet seg i Tour de Hedmarken. Lars Tenold fra Nordre Eidsvoll IL åpnet med seier på sprinten for menn senior, og gikk til slutt helt til topps i sammendraget i klassen der to løpere gikk alle distansene. Magnus Smedsrud fra Eidsvold Værks Skiklub kom på andreplass sammenlagt i klassen gutter 11.

JULETRADISJON

I 2017 ble konkurransen arrangert for sjette gang. Tour de Hedmarken er et samarbeidsprosjekt mellom Hamar skiklubb, Ottestad idrettslag, Vang Skiløperforening og Nordbygda/Løten ski.
LES OGSÅ: Gamle minner kan være alt som er igjen av Åsenrennet
LES OGSÅ: Roar Johansen fra Åsen IL fikk frivillighetsprisen